SON DAKİKA
Hava Durumu

Bıçaklanan Öztürk Yılmaz'dan ilk açıklama

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz bıçaklı saldırı sonrası hastaneden açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2022 20:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2022 20:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Bıçaklanan Öztürk Yılmaz'dan ilk açıklama

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz ofisinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırgan otobüs terminalinde kaçarken yakalandı.Atatürk Bulvarı No 131'deki genel merkeze gelen 35 yaşlarındaki bir kişi Yılmaz'a saldırı gerçekleştirdi.

Alt katta ofisi bulunan Ensar Öğüt ve partililer saldırgana müdahale etti. Öztürk Yılmaz Ankara Güven Hastanesine kaldırıldı.

Öztürk Yılmaz'ın, kalçasından bıçaklandığı ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

YILMAZ: ERDOĞAN'IN ADAMLARIDIR

KRT'ye açıklama yapan Öztürk Yılmaz, "4 bıçak derin yarası var. Dikiş atıldı. Biraz kan kaybetmiştim. Erdoğan'ın itlerinden korkmuyorum. Saldırıyı gerçekleştiren Erdoğan'ın adamlarıdır. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin adamlarıdır. Bizim ofisimize herkes gelebilir. Bize daimi koruma vermediler. Korkan namerttir. Kurultay'da meydan okudum, ona bir cevap vermeye çalışıyorlar anladığım kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Olay anını anlatan Yılmaz, "Buyrun bir çay için' dedim. Arkadan bıçaklayıp kaçmaya çalıştı. 4 yerden yara aldım. Kamera kayıtları da mevcut. Bu adli bir vaka değildir" dedi.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA: YAKALANDI

Emniyet Genel Müdürlüğü, Öztürk'e saldırdığı değerlendirilen zanlı Serhat K.'nin Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yakalandığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, "Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz'a bıçaklı saldırıda bulunduğu değerlendirilen zanlı Serhat K., Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde ekiplerimiz tarafından yakalanmıştır" denildi.

CHP eski milletvekili Ensar Öğüt, yaşananları KRT TV canlı yayınında anlattı. Öğüt, saldırganın Öztürk Yılmaz'ın boğazını kesmek istediğini ancak yaşanan arbede sonucu bunu başaramadığını söyledi.

ÖZTÜRK YILMAZ KİMDİR?

Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz 1970 tarihinde Ardahan'da dünyaya gelmiştir. Babasının adı Şerafettin, annesinin adı ise Hanımana'dır. Öztürk Yılmaz, Ardahan Lisesi ve ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun olduktan sonra 1996 yılında girdiği Dışişleri Bakanlığında sırasıyla Balkanlar, AGİT, Ortadoğu, Orta Asya ve Kafkasya ( Daire Başkanı) Daireleri ile Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanlığında (Daire Başkanı) olarak görevler yapmıştır.

Öztürk Yılmaz Yurtdışında ise, Bişkek Büyükelçiliği, Brezilya Büyükelçiliği ve Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği'nde müsteşar olarak çalışmıştır. 2013 yılında Musul Başkonsolosu, 2015 yılında Tacikistan Büyükelçisi olarak görev yapmıştır. Öztürk Yılmaz Büyükelçi olarak görevinden ayrılmış ve CHP Ardahan Milletvekili olarak TBMM 'ne girmiştir. Öztürk Yılmaz AB'nin kalkınma ve entegrasyonu konusunda (VUB-Brüksel) master yapmıştır.

Ardahan Bağımsız Milletvekili Öztürk Yılmaz, Evli ve üç çocuk babasıdır. Çok iyi İngilizce ve Rusça bilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.