SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim'deki patlamada terör kokusu var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Endonezya ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. İstanbul'daki patlama ilişkin konuşan Erdoğan, ''Burada bir terör kokusu var. İlk belirlemelere göre 4'ü olay yeri, 2'si hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu, yaralı sayısı ise 53'' ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Taksim'deki patlamada terör kokusu var

İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, 53 kişi yaralandı.

Patlama, saat 16.20 sıralarında meydana geldi. 

Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan yaralılar hastaneye kaldırıldı.  

Emniyet güçleri de bölgede güvenlik çemberi oluşturdu. Vatandaşlar bölgeye yaklaştırılmıyor. Patlamanın olduğu bölge yaya girişine kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatını kaybedenlerin sayısının 6, yaralı sayısının 53 olduğunu söyledi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

"Hain saldırının hemen akabinde olay yerine sağlık ve güvenlik ekiplerimiz sevk edilmiştir. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları hedefine ulaşamayacaktır. 4’ü olay yerinde 2’si hastanelerde olmak üzere 6 vefat söz konusu yaralı sayısı da 53, farklı rakamlar gelebilir valimiz tarafından aldığımız son bilgi bu. Türk milletini terörle teslim alma çabaları hedefine ulaşamayacaktır"

"BURADA BİR TERÖR KOKUSU VAR"

Sorulan bir soruya cevap veren Erdoğan, Şu an itibariyle ilk incelemelerde, 'kesin olarak bu terördür' dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, ilk valimin bize aktardığı bilgi burada bir terör kokusu var. Şu an itibariyle oradaki kaçışmalar falan. Bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında ilk tespitler. Gerek İstanbul Emniyet Müdürümüz, gerek kamera incelemeleri bunlar devam ediyor. Bunların sonunda nihai kararı inşallah vereceğiz" ifadelerini kullandı.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlatılarak 5 savcı görevlendirilirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da İstanbul'a gideceği öğrenildi. 

YAYIN YASAĞI

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliğince patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. 

"KAN İHTİYACI YOK"

Kızılay Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Patlama sonrası bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldığı belirtilen açıklamada, "Şu an acil kan ihtiyacı bulunmamaktadır" denildi.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir" dedi.

Altun, "Medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.