SON DAKİKA
Hava Durumu

Erdoğan, bugün Ukrayna'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ukrayna'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna lideri Zelenski ve BM Genel sekreteri Guterres'in Lviv'de gerçekleştireceği görüşmenin detayları belli oldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Erdoğan, bugün Ukrayna'ya günübirlik bir ziyaret gerçekleştirecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin davetine icabetle, bugün Lviv'e günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Ukrayna'da BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de katılımıyla 3'lü bir görüşme yapılacak.

TAHIL KORİDORU VE SAVAŞIN BİTİRİLMESİ ELE ALINACAK

Görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla oluşturulan mekanizmanın faaliyetlerinin artırılarak sürdürülmesi ve Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacak.

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI BELLİ OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukraynalı mevkidaşı ile yapacağı görüşmede Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin stratejik ortaklık düzeyindeki tüm yönleri ele alınacak.

Ayrıca, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihraç edilmesi için oluşturulan mekanizmanın faaliyetlerini artırarak devam ettirme ve Ukrayna-Rusya savaşını diplomatik yollarla sona erdirmeye yönelik potansiyel adımların ele alınacağı üçlü bir zirvenin de bu kapsamda düzenlenmesi planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.