SON DAKİKA
Hava Durumu

EYT ilk maaş hangi tarihte yatacak? İşte 2023 EYT ilk maaş ödenme tarihi

EYT hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklamalar gelmiş ve düzenleme geçtiğimiz günlerde meclise sunulmuştu. EYT bekleyen vatandaşlar yakında yasalaşması beklenen EYT'de ilk maaşın ne zaman yatacağını merak ediyor. Peki EYT ilk maaş hangi tarihte yatacak? İşte ilk maaşın ödenme tarihi...

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2023 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2023 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
EYT ilk maaş hangi tarihte yatacak? İşte 2023 EYT ilk maaş ödenme tarihi

Vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edilen EYT düzenlemesi meclise sunuldu. EYT düzenlemesinin yasalaşması sonrası ilk maaşın ne zaman ödeneceği merak ediliyor. Düzenleme ile birlikte 1.7 milyon işçi, 89 bin esnaf ve 496 bin memur olmak üzere toplam 2.2 milyon kişi hemen emeklilik hakkı kazanmış olacak. Peki, EYT'de ilk maaşlar ne zaman ödenecek?

EYT ilk maaş ödemesi ne zaman?

EYT düzenlemesinden yararlanacak olan vatandaşlar tarafından EYT ilk maaş ödeme tarihi merak ediliyor. Meclis'e sunulan EYT yasa teklifi yarın Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek ve görüşme sonrası gelecek hafta Genel Kurul'da yasalaşmış olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT'de ilk maaş tarihi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Emeklilikte yaşa takılanlar kapsamında emekliliğe hak kazanan vatandaşlarımıza, ilk aylıkları Şubat ya da Mart gibi bağlanabilir." ifadelerini kullandı.

EYT şartları neler?

EYT şartları merak ediliyor. EYT düzenlemesinin geçerli olması için 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi olması gerekiyor. Düzenlemeye göre prim günü ve çalışma süresini dolduran kişiler emekli olmuş olacak.

Ayrıca kadınlar için 20 sene sigortalılık süresi erkekler için ise 25 sene sigortalılık süresi gerekmekte. 5 bin prim gün sayısı ise diğer koşullar arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.