SON DAKİKA
Hava Durumu

Hatay ve Adıyaman yardım bekliyor!

Kahramanmaraş ve Gaziantep'i vuran şiddetli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da vatandaşlar hasarın büyük olduğunu fakat gelen yardımın yetersiz olduğunu ifade ettiler. Aynı şekilde

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2023 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2023 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Hatay ve Adıyaman yardım bekliyor!

KAYNAK / BURSADA BUGÜN 

Kahramanmaraş ve Gaziantep'i vuran şiddetli depremlerden en çok etkilenen illerden Hatay'da vatandaşlar hasarın büyük olduğunu fakat gelen yardımın yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Aynı şekilde Adıyaman'da da ekiplerin yetersiz olduğu ve birçok bölgeye hala ulaşılamadığı şeklinde ihbarlar gelmeye devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'da ağır hasar olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu. Savaş, "Dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik, mutlaka destek lazım" dedi.

'BURAYA DIŞARIDAN ÇOK BELİRGİN BİR YARDIM GÖRMEDİK'

Buraya dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik. Şu anda AFAD merkezindeyiz, şehri de zaman zaman geziyorum hem Antakya hem Defne hem diğer ilçelerimizde durum çok dramatik. Biz insanlarımızı kaybedersek soğuktan ve yağmurdan enkaz altında kaybedeceğiz.

'HEPSİNE YETME ŞANSIMIZ MÜMKÜN DEĞİL'

Ülke çapında büyük bir kampanya yapmak lazım. Şu anda en çok sıkıntı çeken iki il varsa biri Hatay, biri Maraş gibi duruyor. Aldığımız bilgilere göre diğer iller bizim aldığımız kadar hasar almadı. Mutlaka destek lazım. Çok enkaz var, yıkılmış bina var, ağır hasarlı bina var hepsine yetme şansımız mümkün değil."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.