SON DAKİKA
Hava Durumu

İçişleri Bakanı Soylu: 502 bin sığınmacı gönüllü olarak ülkesi döndü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Karadeniz Dernekler Federasyonu kahvaltısında yaptığı açıklamada Türkiye'deki 502 bin sığınmacının ülkelerine gönüllü olarak geri döndüklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2022 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2022 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İçişleri Bakanı Soylu: 502 bin sığınmacı gönüllü olarak ülkesi döndü

Bakan Soylu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim bu çoğrafyada ayakta kalmamızın bir tek unsuru vardır. O da birliktir. Zorluklar olur mu? Her dönem olmuştur. Aşılır mı? Eğer birlik içerisinde olursak bu aşılabilir. Çünkü bu topraklar zengin, bu medeniyetin isanları da, hem medeniyetin kendine biriktirdiği anlayışla zengin insanlar. Hem de bu toprakların sorumluluğunu alabilecek insanlar. 

502 BİN KİŞİ GERİ DÖNDÜ

"2019 yerel seçimlerinde de bunu köpürttüler. Şimdi yine seçim gelecek. Yine bir seçim malzemesi olarak bunu yapabilir miyiz diye anlayış içinde olmaya çalıştılar. Şu ana kadar 502 bin kişi gönüllü olarak geri döndü. Her hafta ortalama normal zamanlarda 400-500 kişi gönüllü olarak geri dönüyor zaten.  Geri döndüğü bölgeler, bizim güvenli yaptığımız bölgeler. Bunu yapmazsak kim gider. Türkiye çok doğru bir politika ortaya koydu. "Ağrı, Van, Iğdır sınırında taş vardı. İran'la konuşarak sınır duvarları yaptık, aynısını aşağıda yaptık. Son 6 yılda 2 milyon 600 bin kişinin sınırdan girmesi engellendi. İçeride son 6 yılda yaklaşık 1 milyon 250 bin kişi yakalandı. Bunların 400 bine yakını kendi ülkelerine geri döndü. Türkiye kaçak göçmeni yakalıyorsa kendi ülkesine gönderiyor"

"2019 yılından bu yana İstanbul'a sığınmacı kabul etmiyoruz. Sadece aile parçalanmışsa, üniversite kazanmışsa ya da bir hasatlık durumu varsa kabul ediyoruz. Esenyurt'la Fatih'e artık yabancı kabul etmiyoruz. Fatih'te 25 bin civarında, Esenyurt'ta da 10 bin civarında sığınmacı nüfusu düştü. 800 mahallede bunu yaptık. Her ay Türkiye'nin her tarafında kaçak göçmen operasyonu yapıyoruz."

"Şu ana kadar yakaladığımız 100 Afgan'ın 50'sini geri gönderiyoruz. Yakalanan Pakistanlıların yüzde 70'ini geri gönderiyoruz. Bunu nasıl yapıyoruz geçen sene gelenleri de yolluyoruz"

"Uyuşturucu ile mücadelemiz devam ediyor. 2017 yılında 941 kişi uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybetti. 2020 yılında 314'e düştü. Cezaevinde 106 bin tutuklu var, dışarıda bırakmadık. Dünyanın en büyük yakalamalarını gerçekleştirdik"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.