SON DAKİKA
Hava Durumu

İSİG'den acı rapor: Bursa 28 işçi ile 6. sırada...

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) hazırladığı iş cinayetleri raporuna göre 2024 yılının ilk altı ayında en az 878 işçi hayatını kaybetti. Türkiye'de iş cinayetlerinin illere göre dağılımında ise Bursa 28 işçi ile 6. sırada yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2024 12:19
Kaynak: Bursada Bugün
İSİG'den acı rapor: Bursa 28 işçi ile 6. sırada...

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından hazırlanan İş Cinayetleri Raporu'nda, 2024 yılının ilk altı ayında en az 878, her gün ise "en az" 5 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti.

İSİG'İN ACI TABLOSUNUN VERİLERİ ŞU ŞEKİLDE:

2024 yılının ilk yarısında iş cinayetlerinin aylara göre dağılımı şöyle:

İş cinayetleri her yılın ikinci yarısında "mevsimlik çalışmanın artmasıyla beraber" (havaların ısınmasıyla esas olarak tarım işkolundaki mobilizasyon ve üretim artışı) yükseliyor. Haziran ayında tarım işkolundaki ölümlerin tüm iş cinayetlerindeki oranı yüzde 30'a yaklaştı.

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin istihdam biçimlerine göre dağılımına baktığımızda 757 ücretli (işçi ve memur) ve 121 kendi nam ve hesabına çalışan (çiftçi ve esnaf) hayatını kaybetti. Yani ölenlerin yüzde 86'sını ücretliler yüzde 14'ünü ise kendi nam ve hesabına çalışanlar oluşturuyor. Genç işçi ölümlerinin yüzde 90'dan fazlasını ücretliler oluşturuyor. Bu durum geçmiş yıllara göre bugün gençlerin ücret dışında bir gelir (iş) sahibi olmadığını ve yaşamak için çalışmak (İSİG tabiriyle çalışmak için yaşamak) zorunda olduklarını gösteriyor.

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin işkollarına göre dağılımı şöyle:

İş cinayetlerinin yoğunlaştığı (toplam yüzde 53 ve 468 işçi ölümü ile) üç işkolu bulunuyor. "Güvencesiz çalışma"nın hakim olduğu inşaat, tarım ve taşımacılık. Uzun çalışma saatleri, yoğun çalışma, sigortasız çalışma ve her türlü kuralsızlığın hakim olduğu bu işkollarında sendikal örgütlenme yok gibi ya da zayıf ve belli mesleklerde öbekleniyor.

İşçi ölümlerinde ilk sırada inşaat işkolu geliyor. Bu noktada bir hususa dikkat çekmek gerekiyor. Yılbaşıyla birlikte 11 deprem şehrimizde inşa faaliyetleri hızlandı ve bölgede en az 49 inşaat işçisi hayatını kaybetti. Bu yıl dikkat çekilmesi gereken bir işkolu madencilik. İliç Anagold maden işçisi katliamının da yaşandığı bu dönemde ülke genelinde madenlerden iş cinayetleri haberleri geliyor. Türk inşaat şirketlerinin yurtdışında yaptıkları işlerde de can kayıpları sürüyor. Sadece bu inşaatlara çalışmak için giden 9 işçi arkadaşımızı kaybettik.

Şoförlerin ölümü trafik kazası olarak görülüyor. Oysa yoğun aşırı-fazla-yoğun çalıştırma, araçların bakımının yetersizliği ve yol sorunları birçok şoförün (tır, kamyon, servis minibüsü, taksi vd.) ölümüne yol açıyor. Bu dönemde 98 şoför arkadaşımızı kaybettik. Pandemi ile birlikte kitleselleşen bir meslek olan moto kuryeler güvencesiz bir şekilde çalıştırılıyor. İş yetiştirme baskısının bir sonucu da iş cinayetleri. Bu dönem en az 26 moto kurye arkadaşımızı kaybettik, onlarca arkadaşımız yaralandı. Gemi işçisi 16 arkadaşımızı kaybettik. Moto kuryeler gibi sendikal hareket ve ağların çalışmaları deniz işçilerinin hak mücadelesini ve ölümlerini de görünür kılıyor. Gemi işçilerinin ölümü deniz kazası değil iş cinayetidir. 31 Mart yerel yönetim seçimlerinin de yapıldığı bu dönemde belediyelerdeki iş cinayetleri gündem olmadı. Oysa en az 27 belediye (iştirak şirketleri ve belediyenin taşeron iş verdiği firmalarda) işçisi hayatını kaybetti.

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin sektörlere göre dağılımı şöyle:

Sanayi işkollarındaki ölümler ilk sıralarda olmasa da (taşımacılık hariç) sanayinin çok farklı işkollarında (maden, metal, enerji, tekstil, kimya, gıda, tersane, çimento, ağaç, sanayi taşımacılığı vd.) olduğu gerçeğinin altını çizmek gerekiyor. Aslında bu işkollarının toplamını aldığımızda "sektörel olarak en fazla ölüm sanayide" meydana geliyor.  Benzer bir durum farklı işkollarına yayılan (konaklama, sağlık, ticaret/büro/eğitim, belediye/genel işler, basın, banka, iletişim, hizmet taşımacılığı) hizmet sektörü içinde geçerlidir. Sanayi ve hizmet sektöründe sendikasızlaştırmanın sonuçlarının ortaya çıktığı ve genç işçi ölümlerinin yoğunlaştığını gözlemliyoruz.

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin nedenlerine göre dağılımı şöyle:

Sanayi işkollarında iş cinayetlerinin oransal olarak artışı ile birlikte ezilme, patlama, yanma, elektrik çarpması, zehirlenme vb. ölüm nedenlerinde de gözle görülür bir yaygınlaşma mevcut. Yollarda meydana gelen şoför ölümleri iş cinayeti olarak değil trafik kazası olarak görülüyor. Oysa tır, kamyon, otobüs, servis minibüsü, taksi şoförleri, moto kuryeler uzun çalışma saatlerinde ve neredeyse dönüşümsüz çalışmaktalar.

Diğer yandan araçların yeterli bakımı yapılmıyor ve eski araçlar kullanılıyor, yol aydınlatması veya düzenlemelerinde sorunlar var, iş yetiştirme baskısı cabası. İnşaatlarda yüksekten düşmeler tüm iş cinayetlerindeki yüksekten düşme nedenli ölümlerin yüzde 75'ini oluşturuyor.

Özellikle Haziran ayında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle meydana gelen çiftçi, besici, çoban ve tarım işçisi ölümlerine dikkat çekmek gerekiyor. Aşırı-yoğun-fazla-sağlıksız çalışmaya, beslenme-barınma-yaşam koşullarına bağlı kalp krizi ve beyin kanaması gibi ani işyeri ölümleri de (ilk yardımlarında yetersizliğini vurgulayalım) artarak sürüyor. 2024 yılında Mayıs ayı ile beraber aşırı sıcaklar başladı. Şu an sıcaklılar zirve noktasına ulaştı ve 40-50 derece sıcakta açık alanda çalışan işçiler var. 2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin cinsiyetlere göre dağılımı şöyle: 33 kadın işçi ve 845 erkek işçi hayatını kaybetti. Kadın işçiler tarım, eğitim, ticaret, metal, gemi, sağlık, konaklama, güvenlik ve genel işler işkollarında çalışıyorlardı.

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinin yaş gruplarına göre dağılımı şöyle:

Bu dönemde 33 çocuk işçi hayatını kaybetti. Özellikle sanayide meydana gelen çocuk işçi ölümleri dikkat çekiyor. Çocuk işçi ölümlerinin yarısından fazlasının meydana geldiği sektörün tarım olduğunu düşününce (sadece Haziran ayında altı ölüm) bu yıl çocuk işçi ölümlerinde büyük bir artışın meydana geldiğini söylemeliyiz.

2024 yılının ilk altı ayında en az 33 mülteci/göçmen işçi hayatını kaybetti. Bu işçilerin geldikleri ülkelere bakarsak:

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinde ölenlerin 13'ü (yüzde 1,48) sendikalı işçi, 865'si ise (yüzde 98,52) sendikasız. Sendikalı işçilerin 3'ü metal, 3'ü sağlık, 2'si maden, 2'si enerji, 1'i kimya, 1'i tekstil, 1'i belediye işkolunda çalışıyordu. 

2024 yılının ilk altı ayında Türkiye'nin 78 şehrinde ve yurtdışında on üç ülkede (kısa vadeli çalışmak için gidilen veya Türkiye menşeili şirketlerde çalışan) iş cinayeti gerçekleştiğini tespit ettik:

Aydın ve Manisa'da; 18'er ölüm Balıkesir ve Mersin'de; 16 ölüm Kahramanmaraş'ta; 14'er ölüm Adana, Denizli ve Zonguldak'ta; 12'şer ölüm Hatay, Osmaniye ve Samsun'da; 11'er ölüm Adıyaman ve Erzincan'da; 10'ar ölüm Diyarbakır, Kayseri, Sinop ve Tekirdağ'da; 9'ar ölüm Sivas ve Trabzon'da; 8'er ölüm Aksaray, Çorum, Malatya ve Niğde'de; 7'er ölüm Elazığ, Mardin ve Ordu'da; 6'şar ölüm Afyon, Çanakkale, Isparta ve Karabük'te; 5'er ölüm Eskişehir, Kastamonu ve Kütahya'da; 4'er ölüm Bartın, Batman, Siirt, Tokat, Uşak ve Yalova'da; 3'er ölüm Artvin, Bolu, Burdur, Çankırı, Düzce, Erzurum, Giresun, Kilis, Şırnak ve Yozgat'ta; 2'şer ölüm Amasya, Bilecik, Edirne, Hakkari, Kars, Kırıkkale, Kırklareli, Muş, Nevşehir, Rize ve Tunceli'de; 1'er ölüm Ağrı, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Gümüşhane, Karaman ve Kırşehir'de; 19 ölüm Yurtdışı'nda (3 Abhazya, 3 Sırbistan, 2 Gana, 2 Irak, 1 Arnavutluk, 1 Azerbaycan, 1 Bulgaristan, 1 İspanya, 1 Karadağ, 1 Romanya, 1 Rusya, 1 Senegal, 1 Yunanistan) meydana geldi...

En çok ölümün olduğu bölge İstanbul merkezli olmak üzere Çorlu-Gebze hattı. Gerek nüfus yoğunluğu gerek sanayi ve hizmet sektörünün merkezi olması ve güvencesiz çalıştırmanın bir sonucu bu. İzmir ise ölümlerde her ay ilk sıralarda. Sanayi, hizmet sektörü ve ek olarak Aliağa bölgesi ve yine tarımsal üretimin yoğunluğu göze çarpıyor. Bursa-Balıkesir havzası ise tarım, maden, sanayi ve lojistik ağlarının yoğun olduğu bir yer. Konya-Antalya civarı da tarım, sanayi, turizm ve bağlı inşaat ile lojistik ağlarının yoğunlaştığı bölgeler olarak öne çıkmaktadır. Bu yıl özel olarak dikkat çekmek istediğimiz bölge ise Şanlıurfa ve Gaziantep havzası. Emek yoğun üretime dayalı olması; tarım, inşaat, tekstil, metal sanayinin ağırlığı ve çocuk, kadın, göçmen gibi korunmasız emeğin ucuz işgücü olarak çalıştırılması sonucu ölümlerin yoğunlaştığı bir havza. Son olarak Şanlıurfa'dan başta çocuk ve kadın emeği olmak üzere tarım işgücü, Ordu-Samsun-Çorum ve Van-Ağrı hatlarında inşaat işgücü göçüne özellikle dikkat çekmek istiyoruz...

2024 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinde hayatını kaybeden 878 işçiyi saygıyla anıyoruz...

Mehmet Şahin, Muhammet Alçı, Mustafa Sert, Fatma Yarımbaş, Feyzullah Kasımi, Hüseyin Bozkurt, Nezir Özdemir, Muhammed Mustafa Kiraz, Muhammed Hinki, Bekir Gerek, Hasan Y., Serkan Topkaya, Selahattin Börekçi, Mehmet Çakmak, Ahmet Sarı, Temür Ağca, Naci Lüle, Kemal Özer, Yasin Usta, Hüseyin Timur, Şehri Tanrıveren, Emre Naçar, Erhan Karabay, Cumayi Çavdar, Burak Bayraktar, Macit Sellum, Samir Hammude, Ergün Yıldız, Muhammet Yaşar, M.B., Fatma Sarıgül, Zehra Budak, Emin Bekteş, Mehmet B., Gülsahin Çakmak, Gülbidin Ekberi, Ozan Baytuğ, Fatih Baytuğ, Hasan Yaman, Cihan Çolak, Tuncer Bozdere, Durmuş Karakuş, Doğan İçeloğlu, Erdoğan Canbaz, Kadir Seçgin, Ömer Selendili, Murat Gürses, Volkan Duman, Tevfik Soy, Gökhan Kurtoğlu, Erol Genç, Ahmet Direk Turan Haskiro, Dilek Bağ, Mustafa Kemal Günay, İsmet Bali, Sedat Dinç, Uğur Kuğumcu, Murat Güler, Esen Dünyagören, Nurettin Akdeniz, Adem Yoldaş, Fatih Üstünel, Ahmet El İbrahim, İbrahim Velioğlu, İsmailova Ncmannoba, Emre Eyikul, Yunus Taşkın, Onur Örün, C.S., Mahmut Duran, Taha Kaya, Ömer Alan, Ahmet Akyol, İlhami Tiryaki, Mehmet Döner, Abdulhamid El Obaid, Reşit Turmaz, Mahmut Babacan, İlhami Kızılkula, Serkan Açıkgöz, Ahmet Mecitoğlu, Halil Bilgin, Haydar Özkaya, Abdulbaki Ebuderda Emeç, Fatih Sakar, Mehmet Doğan, Mehmet Elkan, Cemal Alırdık, Kader Özen, Bahattin Erdoğan, Ahmet Başak, Murat Türkmenoğlu, Serkan Çayır, Volkan Hamamcı, Sergen Bal, Ferhat Gök, Gökhan Nermanoğlu, Hamza Rengi, Ramazan Raşit, M.T., Ali Kemal Erdoğan, İsmail Alhemide, Reşit Karatay, Zafer A. Güngör, Özgür Şenli, Kenan Abi, Veysi Özden, Şaban Yiğit, Uğur Efe, Sedat Şahan, Mehmet Şah Ece, Mustafa Altuntaş, Sena Sakin, Mehmet Turan Yazlak, Ender Çoraklı, Erkan Biber, Turgay Kullukçu, Emircan Mazak, Ergül Arıcı, Emre Filikci, Efrasim Karakaya, Celil Sarıoğlu, Ali Yiğit, Mehmet Büyük, Mesiha Kahya, Gülnaz Güler, Kalender Karayılan, Gonca Kasırga, Ahmet Güler, Selahaddin Baybostan, Zeynel Aslan, Abdullah Okan, Turan Çukurlu, Müti İbrahim, Yaşar Koygun, Abdulrezzak Rahimi, Osman Demirbaş, Yusuf Dayan, Nazım Kömür, Mehmet Can Gökçe, Savaş Şenol, Kadir Özaltın, Ali Ceylan, Sabiha İlgün, Bedrettin Gerçek, Zülküf Koçan, Yılmaz Sever, Satı Tunç, Zülküf Vardar, Turhan Yargıç, Hüseyin Karagöz, Ramazan Şensel, Ümit Durğut, Selçuk Yılmaz, Mustafa Kurnaz, Orhan Baş, Recep Önez, Mehmet Akşit Halis Doyduk, Veysel Erbaş, Hilmi Gülsevgi, Ali Polatlı, Hasan Acar, Mustafa Basak, Şenol Zurnalı, Arif Koç, Hüseyin Kılınç, Halil Yavşalak, Erdal Aktaş, Barış Taşcı, Hasan Ay, Ahmet Keleş, Necati Er, Metin Mehtizade, Muhammed Nur Haddad, Cemalettin İlgezdi, Sefa Ünal, Eyüp Kara, Mehmet Ali Toktaş, İbrahim Oktugan, Halil K., İsa Danacı, Selver Seçkin, Mustafa Özcan, Cengiz Taşdelen, Halil Çakıcı, Murat Kartal, Mustafa Öztürk, Beytullah Arık, Murat Ö., Enver Güdük, Selim Çankaya, Gökhan Turan, Mustafa Marık, Hasan Çiftçi, A.Y., Selim Nacar, Ergin Dağ, Oday B., Kemal Tuncer, İmam Yıldırım, Zikrullah Çıtık, Veli Eroğlu, Alperen Enes Ural, Faysal El Şammat, Sıddık Küçükşahin, Vefa Küçükşahin, Ercan Kesik, Muhammed Eğilmez, Muhammed Gök, Nurullah Sicim, Fatih Taç, Murat Seferoğlu, Fevzi Canbolat, Hüseyin Çakar, Seyfettin Kaya, Gürbüz K., Hasan Dalgıç, Yılmaz Gülsever, Abdullah Çevik, Mahmut Köklü, Harun Çelik, Nurettin Şenocak, Abdullah Bişki, Yusuf Can, Mustafa Aksoy, Bünyamin Balcı, Abdelkarım Boudjemah, Yusuf Turan, İrfan Demir, Kasım Kabakcı, Sedat Güner, Mehmet Balcı, Uğur Özkan, Mehmet Bayram, Zafer Şengül, Mehmet Ercan, Turan Biçer, Bayram Aktaş, Muhammet İnci, Abdullah İşler, Ömer Camcı, Kenan Bayram, Fatih Koç, Mustafa Akgül, Aykut Akgül, S.D., Emre Tekin, Şivan Dönmüş, R.F.D., Hüseyin Özdemir, Hüseyin Bayram, Milcan Pak, Zekeriya Yenilmez, Şükrü Akın, Bahattin Demircan, Ramazan Topal, Yunus Emre, Mehmet Can Altunsu, Ali Can Keskin, Burak Bagane, Ata Emre Akman, Mustafa Uğur, Emre Erselvi, Hüseyin Baburşah, Filiz Sercan, Mustafa Nergiz, Sedat Sungur, Hasan Alper, Mehmet Birsen, Can Altay, Murat Kurnaz, Halil Çınar, İsmail Gölcük, Mehmet Bekirçavuşoğlu, Murat Yapıcı, Ali Üstüntaş, Cennet İnci, Ali Çine, Murat Gengeç, Neşet Kaya, Nuri Yılmaz, Halil İbrahim Keskin, Soner Doğan, Hüseyin Altunbaş, İdris Yardımcı, Bayram Ali Uyar Muhibullah Rahmani, Polat Baran, İdris Baran, Abdullah Keskin, Zeynettin Çakıl, Zozan Sakin, Serkan Çakıl, Bünyamin Çakıl, Zekeriya Şanlı, Yakup Şeker, Şaban Çetinkaya, İsmail Dikmen, Zeki Sezgin, Tacettin Başkan, Hakkı Özhun, Mehmet Samur, Aytaç Altıok, Orhan Ünal, Metin Cin, Hakkı Şenkal, Ömer Karakaya, Mehmet Karaboğaz, Mehmet Gürler, Nezir Saraç, Mustafa Acar, Mustafa Özcan, Oğuz Bozkurt, Muhammed Ali Bilal, Remzi Taş, Abdülkadir Çelik, Halit Gürpınar, Fevzi Yıldız, Soner Korkut, Serkan Demir, Lütfü Yılmaz, Ö.Erkan Yalçın, Hüseyin Keskin, Abdullah Usluca, Murat Karadağ, Metehan Kabasakal, Bülent Özkan, İbrahim Varol, Fahri Arı, Mustafa Söğüt, Sait Ceylancı, Abdurrahman Ateş, Kerim Kontaş, Kadir Yıldız, Muhammed Gül Yıldız, Veysel Çorlu, Tahir Ödemiş, Sefer Arslan, İsmail Tepebaşı, Ercan Özer, Avni Kuş, Cemal Sevim, Yaşar Yarankuyu, Turgut Oral, H.D., Adem Aydoğdu, Şükrü Çöp, Murat Değirmenci, Murat Aydoğan, İbrahim Yabancı, Süleyman Sevimli, Ahmet Coşkun, Çakmak Zafer Olcay, Süleyman Karaduman, Adem Özçelik, Kadir Orhanoğlu, Emrah Demiroğlu, Ahmet Sever, Yılmaz Kıhrı, Akın Kıhrı, Alparslan Salih Derelioğlu, Efe Demir, Barış Güngör, Hüseyin Ak, Musa Korkut, Fahrettin Korkut, Muhammet Ali Yıldırım, Ramazan Alpan, Sinan Yılmaz, Gökhan Yıldırım, Mahmut Emin Kaya, Cengiz Aksoy, Onur Aladağ, Ahmet Mehduş, Shir Agha Bigzade, Hacı İbrahim Karataş, İlhan Yılmaz, Rasim Yılmaz, Mazlum Turunç, İbrahim Kol, Akif Dinçer, Durmuş Kılıç, Zeynel Yırtıcı, Akif Eymür, Erhan Ç., Yaşar Yanıkyürek, Behram Kurt, Mohammed Azeez Mahdi Mahdi Tuncay Acun, İsmail Acar, İlyas Çelik, Erol Gönenç, Özkan Kara, Nuri Taşçı, Atilla Ay, Osman Altındağ, Serkan Başbaydar, İlknur Çetin, Yusuf Bulut, Murat Yılmaz, Alaeddin Albaba, Muratcan Karaokur, Sait Duru, Sefa Şerif Efe, Kemal Kahveci, Fikret Taşgın, Muhammet Kaan Akbulak, Tolunay Tatar, Ahmet Kartal, Ahmet Uzun, Atanur Aladağ, Gökay Tevlek, Mehmet Okumuş, Gökhan Akbulut, Binali Çayır, Şivan Dolu, Özkan Baş, Yonuz Turan, Ender Duran, Kamuran Üçgül, Gökhan Özer, Emrah Büke, Turan Aslan, Onur Aksoy, Ercan Dursun, Mehmet Sinan Kubat, Gürkan Gençer, Mustafa Öztürk, Mehmet Şahan, Ayşe Yıldız, Şemse Dağlı, Nurhan Doğan, Erol Çolak, Hasan Meriç, Ercan T., Zekeriya Korkmaz, Ersan Tunç, Melik Kılıç, Hüsnü Çoban, Sadık Kırık, Nureddin Deli, Mehmet Koyuncu, Eyüp Zavlak, Ahmet Tekin, Sebahattin Gözlüdağ, Kerem Çakto, Kazım Subaşı, Fikret Erkan, Mustafa Han, Mehmet Saraç, Muhammet Korkut, Orhan Şahmeran Karaca, Veli Aydın, Birol Erdoğan, Mehmet Saray, Muhammed Süngü, İhsan Varol, Gökhan A., Bekir Kelleoğlu, Cemal Aktaş, Hüseyin Çakır, Bilge Duman, Muharrem Özdemir, Mehmet Berk Pınar, Arda Bağuç, Enes Sabankaya, Ömür Arslan, Hasan Ocak, Halil Çamlı, Ahmet Bali, Kadir Uçan, Yılmaz Çimşir, Salim Mutluoğlu, Mehmet Baydağ, İbrahim Halil Güneş, Yunus Özdemir, Selim Han İnci, Hidayet Özer, Ahmet Öktelik, Fatih Özenç, Baki Çetin, Ömer Ateş, Eyüp Kırbuğa, Kerim Azgan, Halit Sural, Sabri Ayakatik, Serhat İçöz, Ali Aybakış, Mehmet Ay, Kani Akgül, Furkan Avcu, İsmail Karatut, Resul Yıldız, Hüseyin Topal, Hasan Avcı, İbrahim Özbek, Mahmut Kanyıldıran, Fikret Ayaydın, Hamza Topal, M.E., Ramazan Deveci, İsmail Ayhan, Asım Burnaz, Şener Tokgöz, Mehmet Yıldız, Serçen Uz, Nedim Kılıç, Şaban Yılmaz, Durmuş Çatan, Çetin Yağcı, Hakan Kıvanç, Orhan Söyler, Eray Kaya, İ.N., Necmi Gökalp, Ömer Doğan, Dursun Güler, Kaya Dursun Mantar, Refik Büyükyılmaz, İsa Dağ, Osman Koç, Dmitry Glushchenko, Ziya Yamaç, Sergei Karnyshov, Murat Yıldırım, Bayram Bülent Kaya, Ali Verim, Aziz Soysaç, Mehmet Efe Demircan, Mehmet Kıran, Berkin Sezer, Şahismail Akgüç, Yasin Fildişi, Onur Yetişgen, İsmet İnan, Anıl Abdullah Gül, Mustafa Demir, Ferdi Ayyıldız, Şemsettin Beken, Selçuk Boynukısa, Ahmet Arda, Bulut Metin, Furkan Bor, Bekir Gültekin, Şahin Bayraktar, Ali İnce, Orhan Mutlu, İbrahim Keskin, Dinçer Uzunosmanoğlu, Mehmet Sultan Allahverdi, Süleyman Gökçe, Mahmut Kaya, Uğur Söğüt, Taner Gökçe, Yener Durmuş, Kadir Alp, Salih Altunkaynak, Barış Sarı, İ.S., Mustafa K.A., Kazım Cengiz, Nesip Emir, Aynur Çorbacıoğlu, Mehmet Koçyiğit, Sabri Ergin, Caner Gürkan, Cengiz Demirci, Emrah Bakırcı, Samet Gümüş, Emine Arslan, İbrahim Aydemir, Musa Genç, Yasin Dombay, Mehmet Sarı, Baykul Sağlam, Uğur Yıldız, Şaban Yılmaz, Kenan Öz, Fahrettin Keklik, Adnan Keklik, Hüseyin Ka(r)ya, Ramazan Çimen, Mehmet Kazar, Abdurrahman Şahin, Beytullah Çohadar, Murat Çetinkaya, Serkan Akgün, İhsan Tünar, Ökkeş Öztekin, Yaşar Gümeçoğlu, Rıdvan Aladağ, Sinan Reşit Ekiz, Hasan Üstünova, Nebil El Rahmun, Hikmet Tayfun Çaktır, Ömer Astarcıoğlu, Mesut Polat, Necip Batır, İlyas Yaman, Mehmet Şahin, Adem Askan, Halis Alkan, Murat Çakan, Osman Timurcioğlu, Gülcan Ohtamış, Gökhan Eren, Furkan Çifçi, Mustafa Küçükçayır, Azat Erenuluğ, Şenol Vardar, Beyhani İkisivri, Arda Günay, Lemi Bahadır Menteşeli, İsmet İnanoğlu, Abdullahvasi Hasan, Özgür Sezer, Cafer Kahraman, Mailcan Kamber, Faruk Aydın, Arif Topal, Azad Çelik, Baran Albayrak, Faruk Aktaş, Emin B., M.N.G., Doğan Moraner, Yasin Can, Ahmet Bayram, Turgay Arık, Musab Muhammed, Ünal Yalçın, Bayram Yalçın, Hüseyin Bükcüoğlu, Ahmet Nöbetçigil, Eyüp Özer, Mustafa Göçer, Bülent Gökçe, Ömer Bilici, Yusuf Sami Şahin, Ali Osman Şanal, Gökhan Yılmaz, Sergen Karadağ, Salih Karataş, Mert Arı, Emir Toplu, Ayhan Tokergil, Abdullah Gökalp, Reis Arslantosun, Hüseyin Buzçu, Özgür Akkaya, Cemil Kılıç, Murat Can Eryılmaz, Ali Baba Gökalp, Zülfü Çınar, Cemil Özev, Kayhan Alakoç, Gürsel Kurşun, Ayhan Yılmaz, Levan Solomanidze, Müfik Atacan, Mehmet Ç., Nezir Berberoğlu, Nihat Gülcan, Murat Ayvaz, Yusuf Gürpınar, Ersin Sezmen, İsmail G., Mustafa Zengi, Yusuf Tan, Cahit Arar, Gültekin Akçan, Oğuz Erge, Hasan Mehmet Uyanık, Murat Çalışkan, Murat Altıntaş, Zeynep Kılınç, Ahmet Atav, Hüseyin Tutuk, Oğuz Kök, Oktay Kara, Beytullah Onar, Burcu Demir, Baran G., Bilal Kuluber, Ahmet Demirel, Hasan Çıbık, Abbas Karadağ, Durmuş Yetim, İsmail Kanmaz, Ufuk Şahin, Zülfü Çelikdemir, Buğrahan Bıyıklı, Samet Güdük, Kenan İpek, Deniz Tutan, Muhammet Yusuf Bucuğa, Eyüp Maytalman, Ufuk Şahin, Ali Güler, Şeref Demizcik, İsmail Özalp, Mevlüd Özdemir, Coşkun Sezer, Önder Erduvan, Ali Karagüler, Ercan Öztürk, Oğuz İrgit, İsmet Akdağ, Orhan Pancar, Gökhan Çakır, Medine Karaduman, Aynur Deniz, Alaettin Kaçar, Adnan Toraman, Ferhat Sapmaz, Engin Çebi, Şükran Tonk, Abdulhaluk Ölmez, Adem Balkanoğlu, Furkan Şahin, Hakan Aktuğ, Nail Ceylan, Melih Akkaya, Abdullah H., Sancak Alemdar, Erdem Cebhe, Durmuş Koyuncu, Veli Altınsoy, Ferdi Özgün, Baran Baran, Abdullah Genç, Erol Diken, Yelit Özçelik, Kadir Zor, Mehmet Tuvaş, Adem Tura, Hüseyin Uçar, Erol Can Yavuz, Mehmet Gök, Sadullah Kaya, Fatih Eracun, Sedat Şahin, Ali Eser, Osman Sezgin, Kadim Uzun, Okan Bayram, Osman Tıraş, Hüsnü Akan, Halil Gül, Fırat Sayar, Mustafa Köse, Derviş Tokgöz, Resul Yılmaz, Özkan Atak, Ahmet Sancak, Emre K., Arda Tonbul, Murat Çolak, Muhammed Şahin, Vefa ., Kadir Köseoğlu, Kemal Özdemir, Mehmet Ali Samur, Serkan Yılmaz, Mehmet Arslan, Mehmet Azak, Kamil Özmen, Necip Şanlan, Abdurrahman Kandemir, Mahsun Kurt, Muhammet Gök, Mehmet Sadık Beder, Muhammet Emin Arı, Harun Turan, Reşit Kaya, Davut Yüce, Muhammed Durdu Arısever, Ramazan Doğan, Gökhan Bağdaş, Adem Kaymak, Sezgin Yürek, Mehmet Ali Korkmaz, Ali Uslu, Ömer Hasar, Yüksel Gün(l)er, Dursun Acar, Zekeriya Midilli, Mustafa Avşar, Hikmet Karakuş, İbrahim Sepetçi, Muhittin Oral, Özgür Yılmaz, Abdurrahman Gögerçin, Abidin Bedir, Bilal Kılıç, Süleyman Cura, Mert Bayat, Hasan Altuğ, Kamuran Gül, Nevzat Karaaslan, Baran Tekin, Ayhan Can, Erdal Parlak, İrfan Uslu, Bayram Aktaş, Hasan Savur, Burak Soydaş, İsmet T., Nevzat Çiftçi, Ali Öncü, Barış Muhtaroğlu, Metehan Şahin, Medeni Ülgen, Miraç Terazi, Eyüp Güler, Doğan Acar, Cafer Karakuş, Yusuf Eren Karakuş, Mahmut Taşdan, Yaşar Kablan, Recep Turp, Mustafa Akman, Alaettin Karaş, M.A., Ö.A., Süleyman Öztürk, Mahmut Erarslan, Ali Tangan, Hüseyin E., Ömer T., Halil Akay, Faruk Alkan, Harun Kuş, Celal Özdemir, Mücahit Şener, Erol Çınar, Mehmet Altaş, Nejla Çiftçioğlu, İbrahim Halil Cinpolat, Ronahi Satı, Batıkan Türüt, Mehmet Ali Nar, Atta Almanan, Yaşar Koçak, Haşim Araz, Ömer Beden, Ercüment İslamoğlu, Sait Kuvvetli, Volkan Karaçık, Oğuzhan Gezer, Fatma Akın, Cuma Ağıl, Emin Durmuş, Salih Koçyiğit, Ayhan Gülal, İnci Akbulak, Serdal Karaçeper, Mehmet Aydın, Ali Şahan, Ömer Urağ, Turgut Arıkan, Ahmet Akman, Abdülselami Yazıcı, Burak Okşan, Alper Gümüşay ve ismini öğrenemediğimiz on iki işçi...

Kaynak: Bursada Bugün

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.