SON DAKİKA
Hava Durumu

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren kadın teröristin evinden 4 telefon çıktı

İstiklal Caddesi'ndeki hain ve kalleş terör saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Ahlam Albashir'in (23) yakalandığı Hücre Evi'nde dört cep telefonu ele geçirildiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2022 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2022 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştiren kadın teröristin evinden 4 telefon çıktı

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını gerçekleştirdikten sonra İstanbul Esenler'deki örgüt evine giden ve paralarla ziynet eşyalarını alarak gittiği Küçükçekmece'deki Hücre Evi'nde yakalanan terörist Ahlam Albashir'in (23) gözaltına alındığı adreste dört cep telefonu ele geçirildiği ortaya çıktı.

'DETAYLI BİR ŞEKİLDE İNCELENİYOR'

Kadın terörist Ahlam Albashir'in olay gününde ve öncesinde kullandığı ve bölücü terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain terör saldırısının talimatının verildiği değerlendirilen bir cep telefonunun da aralarında olduğu dört cep telefonu detaylı bir şekilde inceleniyor.

Küçükçekmece İlçesi'ne bağlı olan Kanarya Mahallesi'ndeki Hücre Evi'nde ele geçirilen cep telefonlarından bazılarında yapılan ilk incelemelere göre yabancı hatların takılı olduğu tespit edildi.

Hücre Evi'nde ayrıca üç bin 380 Amerikan Doları, beş bin 800 Euro, 10 bin lira nakit para, yedi adet Cumhuriyet Altını, muhtelif ziynet eşyaları, bir adet kuru sıkı tabanca ve mermiler bulunduğu ortaya çıkmıştı.

NE OLMUŞTU?

İstiklal Caddesi'nde pazar günü 16.20'de büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın banka bırakılan bir pakette gerçekleştiği ve terör kapsamlı olduğu tespit edildi.

Kameralar incelendi, saldırıyı gerçekleştiren teröristin PKK/YPG'nin özel istihbarat elemanı Alham Albashir olduğu saptandı.

Önce Esenler'e oradan da Küçükçekmece'deki hücre evine kaçan Albashir gece yarısı yakalandı. Albashir, saldırıyı gerçekleştirdiğini, PKK'nın özel istihbarat biriminden bir terörist olduğunu itiraf etti.

Albashir'e yardım eden Bilal Hassan isimli terörist her yerde aranırken, 2 kilit isim ise avlandı. Toplamda ise 50 kişi gözaltına alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.