SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Parti: Cumhurbaşkanı adayımız hazır

İYİ Parti Genel Sekreteri Hukukçu Uğur Poyraz, katıldığı canlı yayında sürpriz bir açıklama yaparak, "adayımız hazır" dedi. Kaynak: İYİ Parti'den flaş açıklama: Cumhurbaşkanı adayımız hazır!

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2022 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2022 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
İYİ Parti: Cumhurbaşkanı adayımız hazır

2023 seçimlerine az bir süre kala partilerin cumhurbaşkanı adayları merak ediliyor. Cumhur İttifakı'nın adayı olan Erdoğan'ın karşısına çıkacak isim için her gün değişik teklifler ve öneriler geliyor. En son Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmasını önermişti.

Bu tartışmalar devam ederken, Katıldığı canlı yayın programında konuşan İYİ Parti Genel Sekreteri Hukukçu Uğur Poyraz, partisinin cumhurbaşkanı adayı ile ilgili olarak "Adayımız hazır, seçim sürecine girince açıklayacağız" açıklamasını yaptı.

“Seçim startının verildiği günün ertesi gününde adayınız hazır mı?” sorusuna Poyraz “hazır” yanıtını verdi. Millet İttifakı’nın adayının Haşim Kılıç olacağı yönündeki tartışmalarla ilgili ise Poyroz şunları ifade etti:

"Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener, katıldığı toplantı ve bütün açık alanlarda bu sürece ilişkin adayın temel kriterlerini belirledi. Yani biz 'İkinci bir Erdoğan vakası istemiyoruz' dedi. Bu Sayın Genel Başkanımızın cümlesi. 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı'nın adayı olacak dedi. Son dönemlerde şöyle bir şey yapılmaya başlandı. İsimlerdeki popülerlik merkeze alınarak siyaset dizayn edilmeye başlandı. Bununla ilgili elinizde bir veri olmadan bir kulis üzerinden kendi popülerliğinizi artırmak için bu tür yorumlar, açıklama yapılmamalı.

Biz Türkiye'nin parlamenter sisteme geçeceğini bu sistem ile Türkiye'yi başbakan ve kabinesinin yöneteceğini biliyoruz. Bütün mücadelemizi bunu üzerine kuruyoruz. Biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.