SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabine, Erdoğan başkanlığında toplanıyor!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yarın toplanıyor. Kasım ayının ilk toplantısında başörtüsü ve aile düzenlemesinin yanı sıra enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar ele alınacak. EYT ve taşeron işçilere yönelik düzenlemeler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunum yapılması planlanırken dış politikadaki hamlelerin yankılarının görüşülmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2022 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2022 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Kabine, Erdoğan başkanlığında toplanıyor!

Kasım ayının ilk kabine toplantısı yarın  Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Birçok gündem maddesinin olacağı toplantıda başörtüsü ve aile düzenlemesi için hazırlanan taslak metin ve muhalefet ile yapılan görüşmeler konuşulacak

Meclis gündemindeki torba yasaların da görüşüleceği toplantıda ayrıca enflasyonla mücadele, esnaf ve dar gelirlilere dair atılacak yeni adımlar hakkında fikir alışverişi yapılacak.

EYT VE TAŞERON

Ayrıca emeklilikte yaşa takılanlar, taşeron ve geçici işçiler ile sözleşmeli memurlara kadro çalışması da devam ediyor. EYT ve kadro çalışmasında yıl sonuna kadar önemli adımların atılması beklenirken, kabinede son durumun gündeme gelmesi bekleniyor.

DIŞ POLİTİKA MASADA

Kritik toplantıda ayrıca Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş ve Türkiye öncülüğünde yeniden açılan tahıl koridorunun ele alınması bekleniyor. Türkiye’nin Finlandiya ile İsveç’in NATO üyeliği sürecindeki tutumunun yanı sıra Yunanistan’la yaşanan gerginlik ve ABD'den F-16 talebi gibi sıcak başlıklarda masada olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.