SON DAKİKA
Hava Durumu

Mide küçültme ameliyatında aynı doktor yine ölüm

2019'da mide küçültme ameliyatı yaptığı hastanın ölümüne neden olduğu gerekçesiyle hakkında dava açılan Prof. Dr. A.Ç, iddialara göre bir vukuat daha işledi. Ç.'in ameliyat ettiği S. S taburcu olduktan sonra yaşamını yitirdi

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Mide küçültme ameliyatında aynı doktor yine ölüm

İstanbul Şişli'deki özel bir hastanede Prof. Dr. A. Ç tarafından mide küçültme ameliyatı olmak için bıçak altına yatan 50 yaşındaki S.S, ameliyat sonrası hayatını kaybetti. İzmir'de yaşayan evli ve iki çocuk babası S.S, fazla kilolarından dolayı mutsuzdu. Serin, Prof. Dr. A.Ç ile görüşerek mide küçültme ameliyatı olmaya karar verdi. 27 Aralık 2017'de ameliyat masasına yatan S., Prof. Dr. Ç. ve ekibi tarafından Şişli'deki özel bir hastanede ameliyat edildi. İddiaya göre 5 gün hastanede kalan S. ağrılar içinde kıvranmasına ve günlerdir tuvalete çıkamamasına rağmen, ağrının ameliyattan kaynaklandığı belirtilerek taburcu edildi.

İzmir'e dönen S., fenalaştı ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. S.in ailesi ölümle ilgili şikayetçi oldu. Adli Tıp Kurumu raporunda, Serin'in ölümünün 'Morbid obezite' ameliyatı ve gelişen komplikasyonlar sonucu meydana geldiği belirtildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili doktor A. Ç. hakkında, 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açıldı. İddianamede, komplikasyonlar gelişmesine ve doktora da bildirilmesine rağmen ölen şahsın hatalı olarak taburcu edildiği ve durumunun aciliyeti bildirilmeksizin bir tıbbi kuruluşa yönlendirilmediği, bundan ötürü de şüpheli doktorun meydana gelen ölümde kusurunun bulunduğu rapor edildi.

GEÇMİŞİ BENZER VAKALARLA DOLU

Prof. Dr. A. Ç. hakkında 2019'da mide küçültme ameliyatı yaptığı 42 yaşındaki B. Z. isimli vatandaşın ölümüyle ilgili geçen yıl "taksirle ölüme neden olma" suçundan dava açılmıştı. Ç. Ayrıca gerekli yeterliliklere sahip olmaması nedeniyle Ç.in sahibi olduğu özel hastanenin kapısına kilit vurulmuştu. Söz konusu hastanede yapılan bir ameliyatta HIV virüsü taşıyan bir hastada kullanılan tibbi malzeme değiştirilmesi gerekirken, 3 günde 15 hasta daha aynı sıvıyla ameliyat edilmişti. Ameliyat sonrası 3 hasta yaşamını yitirmiş, Ç. hakkında soruşturma başlatılmıştı. Ç. bazı hastaları tarafından maddi tazminat davalarıyla da karşı karşıya kalmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.