SON DAKİKA
Hava Durumu

Nisan ayında kar sürprizi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

Turizmin başkenti Antalya’ya nisan ayında kar yağdı. Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisine saat 14.30 sıralarında kar yağışı başladı. Öte yandan Eskişehir’de hava sıcaklığı eksi derecelere iniyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2022 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2022 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Nisan ayında kar sürprizi! Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

Kar yağışı Akseki’nin Yarpuz mahallesinden itibaren başladığı ve karayolları Alacabel şantiyesine kadar devam etti.

Kar yağışının başlaması ile birlikte karayolları Alacabel ekipleri harekete geçerek yolda biriken karları kürüme çalışmaları başlattı. Alacabel’de kar kalınlığı 10-15 santimetreyi bulurken, kar yağışı akşam etkisini yitirdi, ulaşımda da herhangi bir aksamanın olmadığı bildirildi.

HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir ve çevre illerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşeceğini belirtti.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre; Eskişehir, Kütahya, Bursa ve Bilecik illerinin yer aldığı bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve yüksek kesimlerin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 5 ila 8 derece altında seyredeceği beklenirken, rüzgârın ise kuzeybatı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetlice eseceği öngörülüyor.

İlçelerde eksi dereceler görülecek

Öte yandan, Eskişehir’in bazı ilçelerindeki hava sıcaklıklarının Nisan ayında eksi derecelere düşmesi bekleniyor. Buna göre; İnönü ve Beylikova eksi 2, Han, Mihalıççık, Mahmudiye ve Çifteler eksi 1 dereceyi görecek. Merkez ilçelerden Odunpazarı’nın 2, Tepebaşı’nın ise 0 dereceye düşmesi tahmin ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.