SON DAKİKA
Hava Durumu

Önlemler işe yaradı, randevuya gitmeme oranı düşüyor!

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, “Randevuya gelmeme oranı yüzde 10’lara kadar düştü” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2023 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2023 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Önlemler işe yaradı, randevuya gitmeme oranı düşüyor!

  Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Aziz Ahmet Surel, Bilkent Şehir Hastanesinde 2022 yılında sunulan hizmet ve bu yıl içerisinde yapılması planlanan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Surel, 2022 yılının kendileri için çok iyi geçtiğini ifade ederek, “Pandemi, organ nakli süreçlerine balta vuran bir şeydi ve biz kurum olarak pandemiye rağmen devam ettik. Dört solid organ naklini yapan yegane kamu hastanesiyiz. Şükürler olsun, pandemiye rağmen devam ettirdiğimiz rakamların çok üstüne çıktık. 400’e yakın organ nakli gerçekleşti. Bunun yarısı kornea nakli, kalan kısmı solid organların nakillerinden oluşuyor. 40 civarında böbrek nakli, 20 civarında karaciğer nakli gerçekleştirdik. Diğer nakillerle beraber 400 civarında nakil yaptık. Hastanemiz 2022 yılı itibariyle günde 30 bin kişinin gelip muayene olduğu bir hastane ve bu 30 bin kişiden yaklaşık 750-800 kişi her gün hastanemize yatıyor. Bunların yatabilmesi için bir bu kadar hastamız da taburcu oluyor” diye konuştu. 
 
  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yaklaşık 2 aydır randevu alan vatandaşların muayeneye gitmemesinin doğurduğu sonuçlara dikkat çektiğini hatırlatan Surel, sözlerine şöyle devam etti: 
  “Bakanımızın Gerek sosyal medya üzerinden, gerek medya üzerinden yaptığı geri dönüşlere, vatandaşlarımız çok olumlu karşılık verdi. Bizim yüzde 30-35’lerde randevuya gelmeyen oranımız varken bu yüzde 10’lara kadar düştü. Ancak Türkiye genelini düşündüğünüzde bile yüzde 10 çok ciddi bir rakam.” 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.