SON DAKİKA
Hava Durumu

Sedat Peker'in videolarında gündeme gelmişti! ABD, Sıtkı Ayan'a yaptırım uyguladı

ABD Biden Yönetimi, Türk iş adamı Sıtkı Ayan hakkında İran'a kara para aklama suçundan yaptırım uyguladı. Sıtkı Ayan ismi Sedat Peker'in çektiği videolarda birçok kez dillendirilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkiler içinde olduğu iddia edilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 21:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 21:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sedat Peker'in videolarında gündeme gelmişti! ABD, Sıtkı Ayan'a yaptırım uyguladı

ABD Biden Yönetimi, Türk iş adamı Sıtkı Ayan hakkında İran'a kara para aklama suçundan yaptırım uyguladı. 

Sedat Peker'in çektiği videolarda birçok kez dillendirilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişkiler içinde olduğu iddia edilmişti.

SEDAT PEKER'İN SITKI AYAN AÇIKLAMASI

Sedat Peker ilk videosunda, Ağar'ın Azeri milyarder Mübariz Mansimov'un mallarına çöktüğünü; bunu da birileri adına yaptığını ifade ediyor. Peker'in bilgisine sahip olması muhtemelen diğer önemli bilgilerden önce, "FETÖ suçlaması" ile tutuklanıp ardından tahliye olan Mansimov ile giriş yapması, iki ayaklı bir tercihin ürünü gibi duruyor. Biri kendisinin de ifade ettiği Ağar'a dair yönü, diğeri de Mansimov adını Google'da aratınca kolayca ulaşılabilecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da adının geçtiği çeşitli haberler.

Bu ilişki, açık kaynaklara dayalı ve çok sayıda belge ile desteklenen Craig Shaw imzalı haberle gündeme gelmişti. 26 Mayıs 2017 tarihinde yayımlanan ve halen 'theblacksea.eu' sitesinde erişime açık olan haberde, "Erdoğan ailesi, Man Adası ve Malta'daki offshore şirketleri aracılığıyla milyonlarca dolar değerindeki Agdash adlı petrol tankerinin sahibi olmuş. Petrol tankeri için yapılan anlaşmaya aracılık edenler ise İstanbul'da kurulu Palmali Group'un sahibi Azeri-Türk İş Adamı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ve Erdoğan'ın yakın dostu SOM Petrol'ün sahibi İş Adamı Sıtkı Ayan. Malta Files belgelerine göre Ayan 2008'de yedi milyon, Mansimov ise 2008'den beri Erdoğan ailesine gemi için yaklaşık 23 milyon dolar ödemiş." diye başlıyor. Daha önce tamamına köşemde yer verdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçlaması ile yargılanmış olduğum haberde, "Milyarder Mansimov ve Ayanlar için Türkiye'nin en güçlü ailesiyle ortaklığın maliyeti günde 3 bin dolara denk geliyor" deniliyor. Mansimov ve Erdoğan arasındaki dostluğun yıllar öncesine dayandığı ifade edilen haberde, 1998 yılında işini Azerbaycan'dan Türkiye'ye taşıyan Mansimov'un, 2006'da Türk vatandaşlığına geçerek Gurbanoğlu soyadını aldığı hatırlatılıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.