SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütü propagandasıyla bildiri dağıtılmasına polis engeli!

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde pazar günü izinsiz düzenleyecekleri eylem için vatandaşlara terör örgütü propagandası yaparak bildiri dağıtan 8 şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıslardan üçünün HDP İlçe Başkanı olduğu oraya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2022 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2022 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Terör örgütü propagandasıyla bildiri dağıtılmasına polis engeli!

İstanbul Fatih, Bahçelievler ve Sultangazi’de önceki gün ve dün 8 kişilik bir grup, izinsiz olarak Pazar günü düzenlenecek olan eylem için vatandaşlara bildiri dağıtmaya başladı.

Sokaklarda, “polis bizi engelliyor, barikatlar kaldırılsın, hareketimiz engellenemez" ifadeleriyle vatandaşları provoke etmeye çalışıldığı ve terör örgütü propagandası yapılması üzerine çok sayıda vatandaş polis ekiplerine ihbarda bulundu.

TERÖR ÖRGÜTÜ PROPAGANDASINA GEÇİT YOK

İhbarı değerlendiren İstanbul Emniyeti Z.A., S.İ., F.Ç., İ.Y., M.D., Z.İ., M.Ş., M.K. olduğu tespit ettiği şahısları gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde yakalanan şahıslardan, Z.İ., S.İ. ve F.Ç.'nin HDP ilçe başkanı oldukları ortaya çıktı. Emniyete götürülen 8 şahsa, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet" ve "Terör Örgütünün Propagandasını Yapmak" suçlarından adli işlem yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.