SON DAKİKA
Hava Durumu

THY çevreci yakıt kullanımını arttıracak!

Türk Hava Yolları (THY) uçuş operasyonlarında sürdürülebilirlik faaliyetleriyle 2021'de on binlerce ağacın kesilmesini, yüzbinlerce metreküp suyun kirlenmesini önledi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2022 20:23
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2022 20:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
THY çevreci yakıt kullanımını arttıracak!

THY'den yapılan açıklamada, THY'nin 2 Şuba'ta düzenlediği İstanbul-Paris uçuşunda sürdürülebilir havacılık yakıtı kullandığına dikkat çekildi. Şirket, haftada bir gün Paris, Oslo, Göteborg, Kopenhag, Londra ve Stockholm hatlarındaki çevreci yakıt kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor.

GELECEĞE TAŞIYORUZ

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, şunları kaydetti: "Her gün daha fazla sayıda insanı güzelliklere ulaştırırken istiyoruz ki dünyamızın nadide eserlerini de geleceğe taşıyalım. THY, gökyüzünün mavisinde yeryüzünün yeşili için uçmaya devam edecek." THY'nin çevreci operasyonlarında en önemli kazanç yakıt tasarrufu olarak gösterildi.

37 BİN TON TASARRUF

Tek motor taksi usulleri, rota optimizasyonları ve uçuş ağırlık merkezi planlamaları gibi süreçlerin verimli bir şekilde operasyona adapte edilmesiyle 2021 yılında 37 bin 82 ton yakıt tasarrufu sağlandığı, bu yakıt tasarrufunun ise bir yılda toplamda 292 bin ağaç dikilmesine eş değer olduğuna dikkat çekildi.

632 TON ATIK GERİ DÖNÜŞTÜ

THY Teknik AŞ de yenilenen tesisleriyle daha çevreci bir gelecek vaat ediyor. 2021'de tesisteki su kullanımının yaklaşık yüzde 54'ü yağmur suyundan karşılandı. Şirket 632 ton tehlikesiz atığı da geri dönüştürerek 6 bin 710 ağacın kesilmesini, 700 ton tehlikeli atığın geri kazanımıyla da 39 bin 119 metreküp toprağın kirlenmesinin önüne geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.