SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'ye asit yağacak!

İtalya'da Sicilya'nın doğu kıyısında bulunan Etna Yanardağı'nın kül püskürtmeye başlamasıyla oluşan zararlı gazlar Türkiye'ye doğru ilerlemeye başlarken salı ve çarşamba günleri Ege ve Marmara'da asit yağmurunun oluşabileceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Türkiye'ye asit yağacak!

Tüm dünya bugünlerde Etna Yanardağı'nı konuşuyor. İtalya'da Sicilya'nın doğusunda bulunan yanardağın faaliyeti sonrası kükürt dioksit çıkmaya başladı.Yurt dışı kaynakların yayınladığı haritaya göre yanardağdan çıkan zararlı gazlar Türkiye'ye doğru ilerliyor. Özellikle söz konusu gazların salı ve çarşamba günü az miktarda da olsa Ege ve kısmen Marmara'da asit yağmuru oluşturma riski bulunduruyor.

Bu konuda meteorolojik tahminlerin paylaşıldığı Hava Forum isimli sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Etna Yanardağı faaliyeti sonrası patlayan kükürt dioksit ülkemize doğru geliyor."

"Yurt dışı kaynakların yayınladığı haritaya bakın, Etna'nın zararlı gazları dibimize kadar gelmiş. Salı ve çarşamba az miktarda Ege ve kısmen Marmara'da asit yağmuru riski var. Takip edilmeli..."

Paylaşılan harita zararlı gazların hızla Türkiye'ye doğru yol aldığı görülürken bu konuda önlem alınması gerektiği ifade ediliyor. Önlem alınmazsa asit yağmuru nedeniyle astım, kalp hastalığı olanlar rahatsızlık yaşayabilir.Diğer yandan yanardağın püskürttüğü volkanik küllerin bölgeye ulaşmasıyla yanardağın yakınındaki Catania-Fontanarossa Havaalanı'nda tüm uçuşlar askıya alındı. Havaalanı yetkilileri, uçak seferlerinin güvenlik sağlanana kadar gerçekleştirilmeyeceğini açıkladı.

Öte yandan Avrupa'nın en büyük ve en aktif yanardağı olarak bilinen 3 bin 330 metre yüksekliğindeki Etna Yanardağı'nda son büyük patlama 1992'de gerçekleşmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.