SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalova'da şebeke suyu hattında köpüklenme: Risk yok denildi

Yalova Valiliği, yapılan incelemeler sonucunda, suyun halk sağlığı açısından herhangi bir risk taşımadığının tespit edildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2025 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2025 18:10
Kaynak: Ensonhaber
Yalova'da şebeke suyu hattında köpüklenme: Risk yok denildi

Yalova Valiliği, kentin su temininde önemli bir rol oynayan Gökçe Barajı'nı besleyen Kadıköy ve Kurtköy Derivasyonları'nda görülen köpüklenmenin ardından yapılan su numunesi analizlerinin tamamlandığını duyurdu. Valilik açıklamasına göre, şebeke suyunun halk sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmadığı sonucuna varıldı.

"İÇME SUYU RİSK TAŞIMIYOR"

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Kadıköy ve Kurtköy regülatör havuzlarında gözlemlenen köpüklenme ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Laboratuvarı tarafından yapılan detaylı analizler tamamlanmıştır. Sonuçlar, söz konusu suyun halk sağlığı için herhangi bir risk taşımadığını ortaya koymuştur. Bu nedenle, vatandaşlarımızın bu suyu içme suyu olarak kullanmalarında hiçbir sakınca bulunmamaktadır.

Öte yandan, Yalova'da 30 Ocak’ta Kurtköy Derivasyonu’nda yaşanan köpüklenme nedeniyle şehre su kesintisi uygulanmış, valilik tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından sudan alınan ilk örneklerin analiz sonuçları, suyun yalnızca hijyenik kullanım için uygun olduğunu göstermişti.

Kaynak: Ensonhaber

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.