SON DAKİKA
Hava Durumu

Zelenskiy’den Erdoğan’a: 'Müzakereler ve destek için minnettarım'

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından bir video mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Zelenskiy’den Erdoğan’a: 'Müzakereler ve destek için minnettarım'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ukrayna’nın Lviv kentine giderek Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

Zelenskiy, Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Görüşmede güvenlik, savunma, diplomasi, ekonomi ve enerji konularını ele aldıklarını kaydeden Zelenskiy, “Savaştan sonra ülkemizin yeniden inşasını görüştük. Harkov ve çevresini himaye altına almaya gönüllü olmasına minnettarım” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Ukrayna arasında altyapı inşası konusunda anlaşmaların imzalandığını dile getiren Zelenskiy, “Anlaşmaların uygulanması, Türkiye ve Ukrayna’yı güçlendirecek. Bu müzakereler ve destek için minnettarım” açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN: "EV SAHİPLİĞİ YAPABİLECEĞİMİZİ HATIRLATTIM"

Tarihi ziyaret dönüşü Erdoğan da gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti; Bu, savaşın başlamasının ardından Ukrayna’ya gerçekleştirdiğim ilk seyahat oldu. Sayın Zelenskiy’yle yaptığımız görüşmelerde ikili ilişkilerimizi tüm veçheleriyle ele aldık. Tabii yaklaşık altı aydır devam eden savaş, görüşmelerimizin ana konusunu teşkil etti. Dayanışmamızın, Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizin süreceğini kendisiyle bir kez daha paylaştım. Savaşın diplomasi ve müzakereler yoluyla çözümü için elimizden gelen katkıyı sağlamaya devam edeceğimizi de ifade ettim. Aynen Soçi ziyaretimde Sayın Putin’e söylediğim gibi, Sayın Zelenskiy’ye de aralarındaki görüşmeye ev sahipliği yapabileceğimizi hatırlattım.

"RUSYA'YA İNANCIMIN OLMADIĞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A İFADE ETTİM"

Zelenskiy ayrıca, "Ukrayna tahılının ihracatıyla ilgili ‘diplomatik pencere’ oluştu. Rusya'ya inancımın olmadığını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ifade ettim. Ancak Rus silahları yine aynı pencerede. Onların hali hazırdaki saldırılarına şaşırıyoruz. Her gün sivillerimiz öldürülüyor, tecavüze uğruyor ve altyapılarımıza seyir füzeleriyle zarar veriliyor" demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, savaşın müzakere masasında sonlanacağına dair umudu olduğunu söylemesi üzerine Zelenskiy, "Rusya ile müzakereler ancak Rus birliklerinin yasadışı olarak işgal edilen Ukrayna topraklarından çekilmesiyle mümkün olabilir" ifadelerine yer vermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.