SON DAKİKA
Hava Durumu

Türker İnanoğlu hastaneye kaldırıldı!

Yönetmen, senaryo yazarı ve yapımcı Türker İnanoğlu, geçtiğimiz cumartesi günü evinde düşüp, kalça kemiğini kırdı. 86 yaşındaki ünlü isim hemen hastaneye kaldırıldı. Çok sayıda televizyon yapımına imza atan İnanoğlu, enfeksiyon nedeniyle ameliyat edilemedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Türker İnanoğlu hastaneye kaldırıldı!

Türk sinema ve dizi sektörünün duayen isimlerinden Türker İnanoğlu'ndan sevenlerini üzecek bir haber geldi. Uzun süredir kanser tedavisi gören ve bir kan hastalığı ile mücadele eden yapımcı, evde düşüp kalça kemiğini kırdı.

Hemen özel bir hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınan 86 yaşındaki yapımcı, enfeksiyon nedeniyle ameliyat edilemedi.

TÜRKER İNANOĞLU KİMDİR?

18 Mayıs 1936 tarihinde Safranbolu'da dünyaya geldi. 1957'de Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu'nda öğrenciyken, yönetmen yardımcısı olarak sinema sektörüyle tanıştı. Lütfi Ömer Akad ve Nişan Hançer gibi ünlü yönetmenlerle çalıştı. 1960'da 'Köyde Bir Kız Sevdim' filmiyle ilk yönetmenlik deneyimini yaşadı.

1960 yılında film şirketi kurdu. 1979'da video şirketi, 1985'te de bir televizyon stüdyosu kurdu. Çok sayıda televizyon yapımına imza attı.

Türker İnanoğlu'nun, oyuncu Filiz Akın'la yaptığı evlilikten İlker İnanoğlu dünyaya geldi. Akın'dan ayrıldıktan sonra 1974 yılında Gülşen Bubikoğlu ile dünyaevine girdi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızı oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.