SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa'da ülkelerin sağlık sistemleri risk altında

Avrupa'da ekonomik krizini etkileri artmaya deva ederken, enerji tedarik sıkıntısının ardından şimdi de ülkelerin sağlık sistemleri risk altında. Yüksek enerji fiyatları ve enflasyon Batılı ülkelerdeki sağlık sitemini etkilemeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2022 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2022 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Avrupa'da ülkelerin sağlık sistemleri risk altında

Avrupa artan enerji fiyatları ve enflasyonla mücadelesini sürdürürken şimdi de sağlık sektörü tehdit altında. Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, enerji ve enflasyon krizinde ülkedeki hastanelerin iflas etme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

ARD televizyonunda konuşan Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, hastanelerin gelecek aylarda maddi olarak likidite sorunu yaşayacağını ifade etti.

Hastanelere devlet yardımı yapılması konusunda Maliye Bakanı ile görüşeceğini ifade eden Lauterbach, "Hastanelerin çok özel bir durumu olduğu açık. Etkili reaksiyon göstermezsek kapanmalar olur" dedi. Alman Hastaneler Birliği, ülkedeki hastanelerin yüzde 40'ının iflasın eşiğinde olduğunu ifade etmişti.

Birlik, durumun 2023'te daha da kötüleşeceği uyarısı yapmıştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) Birinci Başkan Yardımcısı Gita Gopinath da yaptığı açıklamada Almanya'daki krizin yakın zamanda ortadan kalkmayacağını belirterek, "Bu kış zor olacak ancak 2023 kışı daha da kötü olabilir" dedi.

İŞGAL ETTİLER

Öte yandan Almanya'da çevreciler dün başkent Berlin'de Maliye Bakanlığı binasını işgal ederek gösteri yaptı.

'HEMŞİRELER AĞLIYOR'

Bremen Mitte Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümü Başhekimi Prof. Dr. Can Cedidi, hastanelerin durumunu SABAH'a anlattı.

Cedidi, "Bremen Mitte, Bremen'deki en büyük hastanelerden biri, ancak personel yetersizliği nedeniyle hasta yatak sayısı 1200'den 300'e düşürüldü" şeklinde konuştu. Cedidi, "Bir hemşire 35 hastaya bakıyor. Bazıları yorgunluktan ağlıyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.