SON DAKİKA
Hava Durumu

Dünyada Her 3 Dakikada Bir Kadına Meme Kanseri Tanısı Konuyor

Doruk Yıldırım Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Fatih Yeğen, 1-31 Ekim tarihlerini kapsayan Meme Kanseri Farkındalık ayı nedeniyle Harmancık Kaymakamlığı ve Harmancık Belediyesiişbirliğinde düzenlenen toplantıda kadınlara bilgilendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2022 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2022 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Dünyada Her 3 Dakikada Bir Kadına Meme Kanseri Tanısı Konuyor

Toplantıda konuşan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Fatih Yeğen, “Dünyada her 11 dakikada bir kadın meme kanseri nedeni ile hayatını kaybetmektedir ve her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konmaktadır” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Fatih Yeğen,2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla Ekim Ayı, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlendiğini söyledi. 

Doruk Hastaneleri ile Harmancık Kaymakamlığı ve Harmancık Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda meme kanserine karşı erken tanının büyük önem taşıdığını dile getiren Doruk Yıldırım Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Fatih Yeğen, “Son verilere göre Türkiye’de ise her yıl 30.000 kadın meme kanseri ile karşı karşıya kalmaktadır. Bu nedenle, erken teşhis için, 20 yaşından sonra her ay kendi kendine muayene, 40 yaşından sonra yıllık doktor muayenesi, 40-50 yaş arası 2 yılda bir 50-70 yaş arası ise yıllık Mamografi çekilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.