SON DAKİKA
Hava Durumu

Güneş kremini sürsen bir dert sürmesen bir dert!

Özellikle yazın kavurucu günlerinde uzmanlar mutlaka güneş kremi sürmemizi tavsiye ediyor. Ancak bazı araştırmalar güneş kreminin içeriği hakkında soru işaretlerini getiriyor. Güneş kremleri güvenli mi? Gerçekten güneşten tam anlamıyla koruyorlar mı?

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2022 21:35
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2022 21:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Güneş kremini sürsen bir dert sürmesen bir dert!

Yaz sıcaklarının iyice bastırdığı şu günlerde, bayram tatilinin 9 gün olarak açıklanması üzerine milyonlar için tatil fırsatı doğdu. Vatandaşlar, deniz ve güneşin tadını çıkarmak için Ege ve Akdeniz sahillerine akın ediyorlar. Güneş ışınlarının en tehlikeli olduğu yaz döneminde birçok tatilci güneş kremini yanından eksik etmiyor.

Ancak bazıları temkinli. "Güneş kremi sonuçta kimyasal bileşenlerden oluşuyor. Vücuduma sürmek istemiyorum" diyenler de var. 

NE KADAR GÜNEŞ KREMİ SÜRMEK GEREKİYOR? 

Güneş kremleri, cildi güneşin zararlı ultraviyole (mor ötesi) ışınlarına karşı korumak için sürülüyor. Bu ışınlar kırışıklara ve yaşlanmaya neden olan UVA ve yanık ile cilt kanserine neden olan UVB olarak ikiye ayrılıyor.

Uzmanlar özellikle UVB'ye karşı mutlaka en az 30 faktörlü (faktör, güneş ışınlarına karşı bir koruma ölçüsü) güneş kremi sürülmesini tavsiye ediyor. 30 faktör güneş ışınlarının yüzde 97'sini, 50 faktör ise yüzde 98'ini geçirmiyor, her 80 dakikada veya 2 saatte bir cilde güneş kremi uygulanması gerektiğini söylüyor

GÜNEŞ KREMİ İÇİNDE ZARARLI BİLEŞENLER VAR MI? 

Bazı vatandaşlar, güneş kremlerine güvenmediklerini beyan ediyor. Kimyasal bileşenlerden oluşan bu kremleri sürmek istemeyen kişi sayısı oldukça fazla. Uzmanlar, cilt kanseri ve yaşlanmaya karşı kullanılması gerektiği konusunda hemfikir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.