SON DAKİKA
Hava Durumu

Omicron'un yeni bir belirtisi...Uyurken aşırı terlemek!

Koronavirüsün alt varyantı Omicron'un yeni bir belirtisine bilim insanları dikkat çekti. Bu belirti yaşam kalitesini olumsuz yönde etkiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2022 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2022 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Omicron'un yeni bir belirtisi...Uyurken aşırı terlemek!

Koronavirüs salgını, mutasyona uğrayan alt türler ile endişe yaratmaya devam ediyor... Son dönemde normalleşme sürecine giren birçok ülkede vaka sayılarında ciddi bir sıçrama yaşanırken, bilim insanları birçok ülkede baskın tür olan Omicron varyantının BA.5 alt türü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Biyokimya uzmanı profesör Luke O'Neill, Omicron varyantının BA.5 alt türünün dikkat çekici bir belirtisi olduğunu ve bunun yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini söyledi.

Uzmanlar Omicron BA.5 varyantının gece uykuda aşırı terlemeye sebebiyet verdiğini söyledi.

Trinity College'da görevli profesör O'Neill, İrlanda medyasına konuştu. Koronavirüsün değişime uğradığına dikkat çeken O'Neill, yeni ve daha önce bilinmeyen belirtilerin görüldüğünü söyledi.

Deneyimli bilim insanı, "BA.5 varyantının bir diğer semptomu ise gece uykuda aşırı terlemek. Herkes gece terler ama Omicron BA.5 varyantı bulaşan kişilerde bu durum çok daha farklı" dedi.

Sözcü'nün aktardığı bilgiye göre; İngiliz kamu sağlığı kurumu NHS, gece bu tür terleme yaşayan hastaların elbiselerinin ve nevresim takımlarının ıslandığına dikkat çekti. Bilim insanı virüsün bağışıklık sistemiyle karşı karşıya geldikten sonra değişime uğradığını da dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.