SON DAKİKA
Hava Durumu

Pfizer'dan gündeme bomba gibi düşen itiraf

Koronavirüs salgını dünya üzerinde 6 milyondan fazla insanın ölümüne neden olurken, mRNA aşılarının güvenliği de uzun süredir tartışma konusuydu. Konuyla ilgili olarak Pfizer'dan gündeme bomba gibi düşen bir itiraf geldi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Pfizer'dan gündeme bomba gibi düşen itiraf

Pfizer şirketi Kovid-19 salgını döneminde, Biontech şirketiyle birlikte virüse karşı mRNA aşısı geliştirerek aşılar sayesinde 2021'den bu yana 45 milyar dolardan fazla ciro elde etti. Bu cironun en az 10 milyar doları ise kayıtlara kâr olarak geçti.

PFIZER YETKİLİSİNİN İTİRAFI OTURUMA DAMGA VURDU

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bugün Avrupa'da faaliyet gösteren birçok ilaç şirketinin CEO'su ve yetkilisinin de katılımıyla ilaç şirketleri oturumları yapıldı. İlaç şirketleri Avrupa Parlamentosu milletvekilleri tarafından sorgulanırken oturuma katılan Pfizer yetkililerinden birinin koronavirüs aşılarıyla ilgili itirafı ise gündeme adeta damga vurdu.

"AŞILAR HERHANGİ BİR TESTE TABİ TUTULMADAN PİYASAYA SÜRÜLDÜ"

Pfizer'ın yetkilisi, Pfizer-Biontech mRNA kovid aşılarının, koronavirüs bulaşmasına ilişkin testlere tabi tutulmadan piyasaya sürüldüğünü itiraf etti.

"ÇOK NET BİR CEVAP TALEP EDİYORUM: EVET YA DA HAYIR"

Hollandalı Avrupa Parlamentosu Milletvekili Rob Roos, Pfizer yetkilisine "Pfizer'ın kovid aşısı piyasaya sürülmeden önce, hastalığın yayılmasını engelleyip engellemediği test edildi mi? Eğer test edildiyse, verileri komisyonumuzla paylaşmanız mümkün mü? sorusunu sordu. Hollandalı vekil "Ve çok net bir cevap talep ediyorum: evet ya da hayır. Teşekkürler" diyerek kritik soruya net bir cevap istedi.

"PİYASANIN NASIL İŞLEDİĞİNİ ÖĞRENMEMİZ GEREKİYORDU"

Kritik soruya herkesi şoke eden bir itirafta bulunarak cevap veren Pfizer yetkilisi, testlerin yapılmadığını söyledi; "Aşılar piyasaya sürülmeden önce bulaşmayı engelleyip engellemediğini biliyor muyduk? Hayır. Bilim hızında hareket edip piyasanın nasıl işlediğini öğrenmemiz gerekiyordu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.