SON DAKİKA
Hava Durumu

Yaşlanmaya Meydan Okumak ve Genç Kalmak İçin Meditasyon

Kültürler, toplumlar veya cinsiyetler arasında kalıcı gençliğin ve zindeliğin sırrına erişme arayışı on yıllardan beri süregelmektedir. Zinde kalmak ve yaşlanmayı mümkün olduğunca geciktirmek çoğumuzun ilgisini çeker.Yediklerimizi kontrol altında tutmak ve egzersiz yapmak hiç şüphesiz sağlıklı bir bedene ulaşmamızda önemli bir rol oynar. Ancak, bedenimizin karmaşık fonksiyonlarını kontrol eden zihnimizin sağlıklı kalmasını sürdürebilmek bir hayli umut veren neticeyi beraberinde getirir. Bedenimizi genç ve enerjik tutmanın doğal bir yöntemini keşfetmek üzerinde harcanan zamana değecektir.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2022 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2022 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Yaşlanmaya Meydan Okumak ve Genç Kalmak İçin Meditasyon

Siz de kendinize “bir yerde sessizce ve hiçbir şey yapmadan oturmak hayatımı nasıl iyi yönde etkileyebilir?” diye soruyor olabilirsiniz.

Yeni başlayanlar için, “sözde” gerçek dünyada birçok iş halledebilecekken, meditasyon yapmak hem tam bir vakit kaybı hem de sıkıcı gibi görünebilir. Herkesin gerçekleştirmek istedikleri hayalleri, halledilmesi gereken işleri, bakması gereken bir ailesi ve öğrenmesi gereken dersleri var.

Oysa ki, bir kez düzenli meditasyon yapmaya başladığınızda, tüm bu sorular eriyip gidecek. Bu konuda bilgi ve destek alabileceğiniz o kadar çok yer var ki, hep anlatılan o eksiksiz mutluluk ve dinginlik hissine ulaşmanız için yıllar geçmesi gerekmeyecek.

Meditasyon, zihnimizi rahatlatmak için kullanabileceğimiz en etkili yöntemlerden biri. 

Yorgunluğun, belirsizlik duygusunun, sorumlulukların ve gündelik karmaşanın sebep olduğu rahatsızlığı dindirmek; sakinleşmek, kendimize ve hayata karşı duyduğumuz güven duygusunu güçlendirmek, yaratıcılığımızı artırmak ve daha kolay organize olmak için meditasyondan faydalanabiliriz.

Araştırma sonuçlarına göre; düzenli olarak meditasyon yapmak stresi ve kaygıyı hafifletmesinin yanı sıra kan basıncını düşürüyor, uyku kalitesini artırıyor ve odaklanma becerisini geliştiriyor.

Düşünme ve etrafımızı saran çevreye cevap veya tepki verme biçimlerimiz tamamen zihnimiz tarafından belirlenir. Kan basıncımızdan hormon üretimine ve bu hormonların kandaki seviyelerine ve stres karşısında verdiğimiz tepkilere kadar her şey zihnimizin durumuna bağlıdır.

Araştırmalar gösteriyor ki, zihnimizi ve bedenimizi rahatlatıcı bir durumda tutmamız psikolojik yaşımızı kronolojik yaşımızdan daha aşağıda tutmamızı büyük bir ölçüde başarmamızı sağlayacaktır. Bir çok anti-aging araştırmasındaki bulgular düzenli yapılan derin meditasyonun melatonin, DHEA ve kortizol gibi yaşımızı etkileyen en önemli üç hormonun üretimini önemli düzeyde etkilemektedir.

Meditasyon melatonin seviyesini yüzde 98 ila 300 oranında arttırabilir. Melatonin her ne kadar uyku hormonu olarak bilinse de, aynı zamanda yaşlanmayı geciktirici, bağışıklığı düzenleyici, anti depresan ve antioksidan etkileri bulunmaktadır. Hücre yıkımını önemli ölçüde azaltır ve enerji seviyesini yükseltir.DHEA hormonu üretimini yüzde 44 ila 90 oranında arttırabilir.Biz yaşlandıkça salınımı azalan DHEA hormonu güçlü bir anti-aging hormonu olmasının yanısıra psikolojik yaşımızı belirleyen anahtar faktörlerden biridir. Bedeni hastalıklara karşı korur, libidoyu arttırır ve bedenin gençliğini ve cinsel gücünü belirli bir seviyenin üzerinde tutar.Kortizol seviyesini yüzde 47 oranında azaltır. Kortizol hormonunun, cildin ve kırışıklıkların incelmesi gibi bilişsel sağlığa zarar veren etkileri bulunmaktadır. Anlayacağınız, bu hormon erkenden yaşlanmanıza neden olur!

Yapılan sayısız araştırma gösteriyor ki meditasyon kan basıncını düşürmeye, stresi azaltarak psikolojik sağlığı korumaya yardımcı olur. İş hayatımızın, ilişkilerimizin veya diğer faktörlerin hayatlarımıza soktuğu stresi yönetmek ve aynı zamanda azaltmak için meditasyonun iyileştirici etkisiyle kendimizi güçlendirmemiz, genç ve hastalıklardan uzak bir yaşamın tadını çıkarmamızı sağlar.

Meditasyon yapmak için en doğru yer; etrafınızda dikkatinizi dağıtacak fazla eşyanın bulunmadığı, sessiz, geniş, ferah ve çevreden mümkün olduğunca etkilenmeyen alandır.Dolayısıyla kendinizi en rahat hissettiğiniz yer meditasyon yapmak için en doğru yerdir.

Feng Shui prensiplerine göre; her şeyin bir enerjisi vardır ve Feng Shui’nin amacı, negatif enerjiyi uzaklaştırmak, pozitif enerjiyi açığa çıkartmak ve çekmektir.

Feng Shui’den faydalanmak isterseniz meditasyon alanınıza;

Çeşitli bitkiler yerleştirebilirsiniz,Heykel ya da iyi cilalanmış ahşap nesneler koyabilirsiniz,Simetrik olarak aynalar yerleştirebilirsiniz,Rüzgar çanı asabilirsiniz,Tütsü veya mum gibi güzel kokan şeyler koyabilirsiniz.

Meditasyon yaparken rahatlamanızı engelleyecek ve dikkatinizi dağıtacak ses çıkaran bir saat veya titreşen telefon gibi nesneleri uzak tutmanızda fayda var.

Bunun yanı sıra meditasyon alanınızla ilgili olmayan eşyaları da ortadan kaldırmalısınız. Yani bir hırkanın, terliğin, dizüstü bilgisayarınızın ya da boş bir kahve fincanının meditasyon alanınızda işi yok.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.