SON DAKİKA
Hava Durumu

5 milyon mazlumu misafir ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi'nde konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2022 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2022 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
5 milyon mazlumu misafir ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanÖzbekistan'ın Semerkant şehrinde düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Devlet ve Hükümet Başkanları 9. Zirvesi'nde konuştu. 

TERÖR TEHDİDİ YOK OLANA KADAR DURMAYACAĞIZ

Haklı mücadelesinde olduğu gibi barış arayışlarında da Azerbaycan'ın yanındayız. Türkiye olarak elin kanlı terör örgütleri ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Terör tehdidi yok olana kadar durmayacağız. Teröristlerin inlerini başına geçirmeye devam edeceğiz. FETÖ'nün bertaraf edilmesi konusunda sizlerle her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRMAMIZDA FAYDA GÖRÜYORUZ

5 milyon mazlumu misafir ediyoruz. Düzensiz göçün engellenmesi konusunda iş birliğini artırmamızda fayda görüyoruz. Düzensiz göçe karşı ortak güvenlik konsepti geliştirmemiz isabetli olur. Su ve çevre sorunlarına ilaveten iklim sorunlarında da beraber hareket etmemiz faydamızadır. Uluslararası kuruluşlarda dayanışmamızı güçlendirmeliyiz. Türk Yatırım Fonu'nun mümkün olan en kısa sürede hayata geçmesi faydalı olacaktır.

GIDA KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN GEREKLİ MÜDAHALELERDE BULUNUYORUZ

Ukrayna'da 9 aydır süren çatışmaların adil bir barışla sona ermesi için gayret ediyor, gıda krizinin önüne geçmek için de gerekli müdahalelerde bulunuyoruz.

KRİTİK ADIMLAR HEPİMİZİN FAYDASIN

Ticaret, ulaştırma ve enerji anlamındaki çalışmalarda aramızdaki işbirliğinin ve bağın gelişmesine önem veriyoruz. Vaktinde attığımız kritik adımlarla hepimizin faydasına olacağına inandığım çalışmaları daha da arttırmamız gerektiğini düşünüyorum.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Yeni sekreterimize de hayırlı olsun diyor. Zirvede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dönem başkanlığı sürecinde herkese başarılar diliyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.