SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener: 'Gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, açıklamasında Soylu'ya sert sözlerle yüklenerek, "Gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "masayı terk et çağrısının" ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'yi hedef almasına ilişkin Akşener, sert konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 10:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Akşener: 'Gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırının ardından Suriye ve Irak'a başlatılan sınır ötesi operasyonlara değinerek başlayan Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu eleştirdi.

Akşener, Soylu'ya sert sözlerle yüklenerek, "Alamet'i farikası her fırsatta cıvık çıkışlar yapması değil, işini ciddiyetle, likayatle yapması olan ve tercihen güvenlik konusunda birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor" dedi.

İYİ Parti lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın,  Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşmasına ilişkin, "Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış. Yakında Beşer Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın. Evet, görünen o ki Sayın Erdoğan seçimini Binali Beyden yana değil, Sisi'den yana kullanmaya karar vermiş. Sayın Erdoğan kazananın yanında olmayı sever, baktı ki İstanbul'da Ekrem başkan kazandı, biraz vakit aldı ama döndü dolaştı Sisi'yi seçti. Rabia işareti yapa yapa gezdiği elini Sisi'ye kaptırmış, Esma'nın onurunu da Katar'a bırakıp gelmiş oldu. Seçimlere yaklaştığımız son düzlükte yeni işareti olarak, Rabia ile Esma'yı değil artık Napolyon'u hatırlarsınız. Para para para..." yorumunda bulundu.

ERDOĞAN'A SERT SÖZLER: "ÖZÜR DİLİYORUM DİYECEKSİN"

Akşener sözlerinin devamında, "Madem bu noktaya gelecektiniz, Türkiye'ye bunca kaybı niye yaşattınız?" sorusunu yönelterek, "Diplomatik, askeri, ticari anlamda bunun hesabını kim verecek Sayın Erdoğan. Önce çıkıp milletimizden özür dileyeceksin. Kişisel kaprislerime kapıldım, hata yaptım, milletimizden özür dilerim diyeceksin. Ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz'de Mısır'la Yunanistan değil biz anlaşabilirdik, özür diliyorum diyeceksin. Millete vereceğin hesaba çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın "masayı terk et çağrısının" ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti'yi hedef almasına ilişkin Akşener, "Biliyorsunuz Sayın Erdoğan ne zaman Cumhur İttifakı'ndan bunalsa dönüp bize selam çakar, aynı soruları ısrarla sorar, aynı davetleri bir umut ısrarla tekrar eder, rahmetli Cem Karaca'nın dediği gibi 'Umar ha umar, umar' Bizim için hava hoş. Bizim kararımız belli, irademiz net. Çünkü bizim ittifakımız istibdada mahkum olmayacağını haykıran o büyük hürriyet ruhuyladır. Biz kayyum rektöre karşı duran hocalarımızla, Gezi Parkı'nda toplanan gençlerimizle ittifak kurarız. Bizimkisi koltukların müdafaası için her şeyin mübah olduğunu sanma Sayın Erdoğan" dedi.

"SARAY GÖRÜNÜMLÜ KUMARHANENİZİ..."

"Bizimkisi asil mi asil dimdik duruştur. FETÖ ile kurulan ittifaka, PKK ile kurulan masaya, mafya ile yapılan işbirliğine karşı itirazdır" ifadelerini kullanan Akşener şunları kaydetti:

"Bizim tabanımız da tavanımız da bu kutlu iradenin ayrılmaz parçasıdır. İYİ Parti'nin kumar masasında yeri yoktur. İYİ Parti milletin geleceğiyle bahse girmez. Sayın Erdoğan ve küçük ortağının masası öyle bir kumar masasıdır ki masa her zaman kazanır. Bu hileli oyun her daim kasanın kazandığı, kazanamadığı yerde oyunun bozulduğu kirli bir oyundur. Onların kumar masası işte budur. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa budur. Bu masa 20 yıldır bizim gözümüzde aynı masadır. Heveslenenler için üzgünüm, bizim o masaya oturmaya hiçbir niyetimiz yoktur. Çünkü biz o masayı yıkmaya, Saray görünümlü kumarhanenizi başınıza yıkmaya geliyoruz."

Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini de "Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin gitmediğini, bu devleti yönetemediğini sen de anlıyorsun. Sen hiç merak etme, milletimizle el ele verecek seni bu yükten kurtaracağız. Vasatlığa mahkum ettiğin bu büyük devleti ciddiyetle, liyakatle, adaletle çözeceğiz. Dert sensin derman İYİ Parti'de. Sorun sensin, çözüm İYİ Parti'de" sözleriyle eleştirdi.

"Devletin intikam almasına gerek kalmaz. Çünkü devlet milletine zarar vermeye niyetlenenler daha harekete geçmeden devreye girer" diyen Akşener, "Terörle mücadelede iktidarın görevi teröristleri tek bir vatandaşımızın burnu dahi kanamadan etkisiz hale getirmektir. Korku ve şüphe iklimini dağıtmaktır. Terör 5 yaşındaki yavrumuzun hayatını karartıyorsa, okullarımızın kapanmasına sebep oluyorsa iktidar çıkıp da terörle mücadelede Türk devletinin gücüne yaraşır bir başarıdan söz edemez. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücünden siyasi rant elde etmeye kalkamaz. Terörle mücadele etmek istiyorsanız, insan kaçakçılarıyla, kontrolsüz göç dalgasıyla artık kabul edin. Göç politikası devam ettikçe oluşacak tehditleri sadece sınır ötesi operasyon yaparak önleyemeyiz. Alameti farikası her fırsatta cıvık çıkışlar yapması değil, işini ciddiyetle, liyakatle yapması olan ve tercihen güvenlik konusunda birkaç makale okumuş, Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışır gerçek bir İçişleri Bakanı gerekiyor. Sınırlarımıza bir mermi kovanının düşmesine bile tahammülümüz yok" ifadelerini kullandı.

"BİZ GEZİ PARKI'NDA TOPLANAN GENÇLERİMİZLE İTTİFAK KURARIZ"

Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek, gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir" sözleriyle yaptığı çağrıya da yanıt verdi. Akşener, "Erdoğan cevabını biliyor olsa da aynı soruları sorar. Bizim için hava hoş. Bizim kararımız belli, irademiz net. Bizim ittifakımız milletimizin vakur ve güçlü varlığıyladır. Biz kayyum rektöre karşı duran hocalarımızla, Gezi Parkı'nda toplanan gençlerimizle, baskıya boyun eğmeyen, zalimin eteğini öpmeyip özgür gazetecilerimizle ittifak kurarız. İYİ Parti'nin kumar masasına oturmaya niyeti yoktur. İYİ Parti dış politikada zar atmaz, ekonomide rulet oynamaz, milletin geleceğiyle asla bahse girmez. Bu masada bazen Kürtler bazen Türkler üzerine kumar oynanır. Bizden dahil olmamızı istedikleri masa dün de bir kumar masasıydı bugün de bir kumar masasıdır. Bizim bu masaya oturma niyetimiz yoktur. Biz o kumar masasını dağıtmaya, saray görünümlü kumarhanenizi de başınıza yıkmaya geliyoruz" dedi.

"RABİA İLE ESMA'YI DEĞİL NAPOLYON'U HATIRLARSINIZ"

AK Parti'nin dış politikalarını eleştiren Akşener, Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesini hatırlatarak Sayın Erdoğan, Sisi'yle hasret giderdi. Sayın Erdoğan'ı futbol aşkı pamuk gibi yapmış" dedi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşme gündemine de değinen Akşener, "Yakında Beşer Esad'la birlikte maça giderse şaşırmayın. Evet, görünen o ki Sayın Erdoğan seçimini Binali beyden yana değil, Sisi'den yana kullanmaya karar vermiş. Sayın Erdoğan kazananın yanında olmayı sever, baktı ki İstanbul'da Ekrem başkan kazandı, biraz vakit aldı ama döndü dolaştı Sisi'yi seçti. Rabia işareti yapa yapa gezdiği elini Sisi'ye kaptırmış, Esma'nın onurunu da Katar'a bırakıp gelmiş oldu. Seçimlere yaklaştığımız son düzlükte yeni işareti olarak, Rabia ile Esma'yı değil artık Napolyon'u hatırlarsınız.

Madem bu noktaya gelecektiniz, Türkiye'ye bunca kaybı niye yaşattınız? Diplomatik, askeri, ticari anlamda bunun hesabını kim verecek Sayın Erdoğan. Önce çıkıp milletimizden özür dileyeceksin. Kişisel kaprislerime kapıldım, hata yaptım, milletimizden özür dilerim diyeceksin. Ben bu hatayı yapmasaydım Doğu Akdeniz'de Mısır'la Yunanistan değil biz anlaşabilirdik, özür diliyorum diyeceksin. Millete vereceğin hesaba çok az kaldı" şeklinde konuştu.

Akşener şunları kaydetti:

"Şimdiden 2017 yılının yaklaşık 10 katı kadar faiz ödeyeceğiz. TÜİK'in rakamlarına göre bile enflasyon yüzde 85,5'e dayandı. Yüksek maliyetlerin altında kalan esnafımız can çekişiyor. Süt üreticilerini talimatla baskı altına almaya çalışan iktidar, milyonlarca insanımızı sütsüz bıraktı. Bugün kesilen her bir hayvanın telafisi için en az 3 yıl gerekiyor. Raflardaki fiyat artışı yüzde 175'i buldu. Bugün kaşar peynirin fiyatı kırmızı et fiyatını geçti. Marketlerde her gün fiyat etiketleri değişiyor. Yakında üç beş AK Partilinin süt tozu ithal etmeye başladığını duyarsanız hiç şaşırmayın. Tablo bu kadar acı bir şekilde karşımızda dururken Erdoğan 'dünya bizi kıskanıyor' diye övünüyor. Başımıza bela ettiğin partili cumhurbaşkanlığı sisteminin çalışmadığını artık sen de biliyorsun. Bu devleti yönetemediğini artık sen de yavaş yavaş anlıyorsun. Önümüzdeki ilk seçimde milletimizle el ele verecek seni bu yükten kurtaracağız.

"İLKOKULU YENİDEN 5 YIL YAPACAĞIZ"

Yarın bir günlüğüne öğretmenliğin kıymeti hatırlanacak. Ertesi gün bu aziz neslin kıymetini anlamayanlar ucube yönetim anlayışlarına devam edecekler. Öğretmenlerimizin özlük haklarını çiğnemeye devam edecekler. Atanamayan öğretmenlerimizi öğrencilerine hasret bırakmaya devam edecekler. Önümüzdeki sene öğretmenler gününde sorunları değil umutları konuşacağız. İYİ Parti iktidarında ilk iş olarak 100 bin öğretmenimizi atayacağız. Eğitim fakültesinden mezun 600 bin öğretmenimizin de atama sorununu kademeli olarak çözeceğiz. 250 bin öğretmenimizi atayacağız, köy okullarını açacağız. 4+4+4 sistemine son verip ilkokulu yeniden 5 yıl yapacağız. Emekli maaşlarını yeniden düzenleyeceğiz"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.