SON DAKİKA
Hava Durumu

Akşener: "İYİ Parti'yi Kürtler, Zazalar kurdu! "

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Bir şeref sözü, bir Meral sözüyle ön yargı duvarlarını yıkmaya geldim. Ben buraya kucaklaşmaya geldim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2023 21:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2023 21:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Akşener: "İYİ Parti'yi Kürtler, Zazalar kurdu! "

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin Diyarbakır 2. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "ben buraya kadim bir ahde vefa sunmaya geldim. Ben buraya rızanızı almaya geldim. Bir şeref sözü bir Meral sözüyle ön yargı duvarlarını yıkmaya geldim. Ben buraya kucaklaşmaya geldim. Düşmanlar barışır kan kardeşler kucaklaşır" dedi.

Akşener kongrede şunları ifade etti:

"Bugün Türkiye’de karne hediyesi olarak annen sana ne aldı denildiğinde et aldı diyen ilkokulda okuyan çocuklar var. Kasaptan 3 parça pirzolayı çocuğuna hediye alan anneler var. Kardeşlerini anlatıyorsun, yeğenlerini anlatıyorsun ama 5000 bin dolarlık kıyafet giyen tuhaf sakallı, pudracılar var. Arabasıyla, teknesiyle fotoğraf çektirip gencecik çocuklarımızın gözüne sokan saygısız nesiller var. Bir yandan zulümle abad olacağını sanan vesayetçiler diğer yanda zulümden bıkmış koskoca millet var.

Sayın Erdoğan ve arkadaşları yolsuzluğu, yoksulluğu bitirmek için demokrasi trenine binmişti ama ne oldu işlerine gelen ilk durakta indiler. Milleti eşitleyeceğiz demişlerdi ama ne oldu milletimizi haksızlıkta mutsuzlukta eşitlediler. Herkesi acıda eşitlediler.

Acıda, zulümde, yoklukta, eziyette eşitlendik ama her şeye rağmen biliyoruz ki yaralarımızın merhemi var. Çanakkale'de, Sakarya'da, 1923'te ışıl ışıl bir hayali kurarken o merhemi bulduk. 2023'de de o merhemi bulacağız. Devletimizi vasatlığa götüren bu ucube sistemi değiştireceğiz.

Soframızdan, vatandaşlığımızdan, hakkımızdan, insanlıktan çaldılar. Gün hırsızlardan hesap sorma günüdür.

Tehditle baskıyla korkuyla aramıza gireceklerini sandılar yanıldılar. Bizi birbirimize düşürüp koltuklarına tutunacaklarını sandılar ama çok yanıldılar. Biz bu çarpık düzeni değiştirecek vizyona sahibiz. Biz 85 milyon için umudu kalıca hale getirecek tek siyasi partiyiz. İftiraları, dümenleri, yalanları boşa çıkardık.

'BAYRAM SOFRASINI ELİMİZDEN ALDILAR'

Benim bir hayalim vardı Türkiye'de bayram sofrası kurmak. Her yerde aynıdır bu bayram sofrası. O sofra büyük bir sofradır. Sofrada ne varsa herkesin elini uzatıp alabileceği bir mesafede eşit bir şekildedir. herkes vardır, o sofrada Türkiye vardır, eşittir, birliktelikte eşittir. O bayram sofrasını elimizden aldılar and olsun ki o sofrayı beraber kuracağız.

Bu ülke nevruzundan baharından koparılmış. 1920'nin kıymetini bilemedik 2020'yi kaybettik. 1923'ün kıymetini bilmezsek 2023'ü kaybederiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.