SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi

Erdoğan, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlaması sonrasında Ukrayna lideri Zelenski ile ilk kez yüz yüze görüşme gerçekleştiriyor. Bununla birlikte, Lviv'de BM Genel Sekreteri Guterres'in de katılımıyla bir üçlü zirve de yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2022 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2022 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmek üzere Ukrayna'nın Lviv kentine vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski  ile görüşmeden önce tarihi Lychakiv Mezarlığı'nı ziyaret etti. İkili görüşmelerin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile üçlü bir zirve yapılacak.

SAVAŞIN ARDINDAN UKRAYNA'YA İLK ZİYARET

Diğer taraftan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan savaştan sonra ilk kez Ukrayna'ya gidiyor. Cumhurbaşkanı, Lviv'de Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelecek.

Masadaki iki başlık tahıl koridorunun işlerliğinin arttırılması ve savaşın diplomatik yollarla çözümü için atılacak adımlar.

İki lider arasındaki görüşmede, stratejik ortaklık düzeyindeki Türkiye-Ukrayna ilişkileri tüm yönleriyle değerlendirilecek. Görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetleri ele alınacak.

Erdoğan'ın ziyareti sırasında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Ukrayna'da olacak. Bu kapsamda Erdoğan, Zelenski ve Guterres'in de katılımıyla üçlü bir zirve gerçekleştirilmesi de öngörülüyor.

Görüşmede ele alınması beklenen konular arasında Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasına Türkiye'nin aracılık etmesi de yer alıyor.

Savaş öncesinde Ukrayna'da olan ve orada kalan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet A440M uçağının Türkiye'ye dönmesi de masadaki konular arasında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'yı son olarak 3 Şubat 2022'de yani Rusya-Ukrayna savaşı başlamadan 17 gün önce ziyaret etmişti.

Savaş nedeniyle Ukrayna hava sahası kapalı... BU nedenle Cumhurbaşkanı ve beraberindekiler alternatif yollarla Lviv'e ulaşacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.