SON DAKİKA
Hava Durumu

DEVA Partisi'nden Bakan Nebati'nin ifadesine sert tepki

DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakcı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin katıldığı bir televizyon programında sarf ettiği "Yabancı bir bakanla konuşuyordum, bana enflasyonumuzun yüksekliğinden bahsetti. Ona 'Ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz 'la çıkamıyorsunuz' dedim" sözlerine tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
DEVA Partisi'nden Bakan Nebati'nin ifadesine sert tepki

Çanakcı, Nebati'nin sözlerini "Boş laf" olarak niteledi, "Bu aymazlığın cevabını sandıkta alacaklar" diye ekledi. Çanakcı şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Bakan hicap duygusunu yitirmiş. Anlattığı doğruysa, demek ki yabancı bakan, ülkesinde enflasyon oluştuğunda bile halkına karşı mahcubiyet hissetmiş. Bununla dalga geçiyor. Sayın Bakan boş laf etmeyi bırakıp mevkidaşının tutumundan ders çıkarmalı. Çünkü mahcubiyet hissine ciddi ölçüde ihtiyacı var. İnsanın iktidar koltuklarında oturması için hicap duygusunu kaybetmesine, gerçeği yalanlarla ikame etmesine gerek yok."

"İnsanların sokakta hakkında ne konuştuğunun farkında bile değil"

"Sayın Bakan 84 milyonu el alemin karşısında küçük düşürüyor. Mevkidaşının nezdinde öyle bir Türkiye toplumu imajı çiziyor ki sanki halk enflasyondan memnun... Sanki insanlar ülkeyi yönetenlerin enflasyonu patlatmasına tepki göstermiyor... Bu anlattıkları, asıl sokağa çıkamayanın kendisi olduğunu gösteriyor. İnsanların sokakta hakkında ne konuştuğunun farkında bile değil. Bu aymazlığın cevabını sandıkta alacaklar."

Çanakcı süre verdi: Enflasyonu 2 yılda tek haneye indireceğiz

"Biz üstümüze düşeni yaptık. Bize düşen sorumluluğun farkındayız. DEVA Partisi'nin çalışmalarını tamamladık. En geç 6 ay içinde kriz havasını ortadan kaldırırız. Enflasyonu da en geç iktidarımızın ikinci yılı içinde düşük, tek haneli düzeylere indiririz. Emaneti teslim almak için biz hazırız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.