SON DAKİKA
Hava Durumu

Faik Öztrak: Yerel seçime hazırlıklarımızı başlattık

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Faik Öztrak: Yerel seçime hazırlıklarımızı başlattık

Öztrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Kongreler sürecinin bugün başlatılmasına ve mevzuattaki asgari süreler dikkate alınarak hızla tamamlanmasına karar verdik.

Parti tüzüğümüzün bazı maddelerinde parti örgütünün taleplerini dikkate alacak bir değişiklik yapılması için komisyon kurulacak.

CHP bölen değil birleştiren olacak. Yerel seçime hazırlıklarımızı başlattık.

Sarayın kirli dili ekonomimizi de mahvetti. Dolar seçimden bu yana yüzde 9 değer kaybetti. Bankanın döviz kasasını boşalttılar. Şimdi Erdoğan Mehmet Şimşek'i göreve getirdi. Yeni bakan rasyonel zemine dönmekten başka seçenek kalmadığını söyledi.

Yeni bakan faiz safsatasının akıldışı, ölçüsüz olduğunu ilan etti. Sayın Bakan, Erdoğan'ın sizinle ilgili Halk Bankası ile ilgili söylediklerini sineye mi çekeceksiniz? Rezevlerin kimlere satıldığını açıklayacak mısın? Yoksa hukuksuzların üzerini mi örteceksini?

Milletimizi adına soruyoruz, madem bizim dediklerimize geldiniz neden bu haltı yediniz.

Zam yağmuru başladı. Bir ekmeğin 10 liraya çıkacağı söyleniyor.

Önümüzdeki ay diğer tüm mal ve hizmetlerin fiyatı aynı kalsa bile doğal gaz fiyatı devreye girince enflasyon 3 puan artacak. Haziran enflasyonu geçtiğimiz yılın haziran enflasyonuyla yarışacak. Enflasyon en önemli sorun olmaya devam edecek.

Seçimden sonra milletimizin başını enflasyona ezdirmeme sözü orada duruyor, bunu takipçisi oalcağız.

Ekonomimizi domuz bağıyla bağladılar. Yeni ekonomi yönetimi ilk faiz toplantısıyla sınanacak.

Can Atalay hala hapiste tutuluyor. Bu sadece Atalay'ı değil ona oy verenleri de tutukladıkları anlamına geliyor. Milletin iradesini derhal serbest bırakın.

Avrupalı devlet adamları, hükümetin Türkiye'yi Avrupa'ya geçmeye çalışan sığınmacıları tutmalarına derin bir oh çektiler.

Sarayın kendi vakıfları devletleşiyor. Yeni atanan MEB Bakanı'nın karma eğitim söylemlerini unutmadık, bakanın yaptıklarının takibinde olacağız.

BASIN SORULARI

Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi ve Ekrem İmamoğlu ile aralarında tartışma çıktığı iddialarına yanıt veren Öztrak , CHP çadır partisi değildir. Yerleşik usullere sahiptir. Bütün kararlar yetkili kurullarda tartışılır. Genel Başkanımız, tüm seçilmişlerle istişarede bulunur. Bununla ilgili farklı şeyler çıkarılmamalıdır" ifadelerini kaydetti.

CHP seçmeninin 'kırgınlığına' ve değişim talebine ilişkin soruya da yanıt veren Öztrak, "Kongreler takvimini başlattık. Kimsenin karamsar olmasına gerek yok. 25 milyon seçmen Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermiş, bu kazanımı muhafaza edeceğiz. Sıkıntıları aşacağız" şeklinde yanıt verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.