SON DAKİKA
Hava Durumu

Kabine toplantısı başladı!

Kabine, yoğun gündemle Beştepe'de toplandı. Toplantıda, Pençe Kılıç Hava harekatı ve olası kara harekatı değerlendirilecek. EYT düzenlemesi ile sözleşmelilere kadro çalışmasının da görüşülmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2022 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2022 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Kabine toplantısı başladı!

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

İLK BAŞLIK TERÖRLE MÜCADELE

Gündemdeki ilk başlık terörle mücadele olacak. Pençe Kılıç hava harekatı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan kara harekatını işaret etmişti. Toplantıda bölgedeki son durum ve harekata ilişkin yol haritası değerlendirilecek.

ÇALIŞMA HAYATINA YÖNELİK DÜZENLEMELER

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT düzenlemesi, sözleşmeli personel ile taşeron ve geçici işçilerin durumu toplantıda konuşulacak konular arasında...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir süre önce kamudaki tüm sözleşmeli personeli kapsayan düzenlemenin kabine toplantısında ele alınacağını duyurdu. Bu kapsamda düzenlemenin son hali görüşülecek.

SÖZLEŞMELİYE KADRO ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Sözleşmelilere kadroyla son gelişmeleri aktaran CNN Türk Muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma hayatına yönelik 5 hedef belirlenmişti. O hedeflerden ilki 3600 ek göstergeydi. O aşamanın tamamlanmasının ardından sıra sözleşmeli personele kadro verilmesine geldi. Aslında uzun bir süredir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde çalışmalar devam ediyordu. Çalışmalar tamamlandı.

Bakan Bilgin geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Bakan Bilgin, 'Sözleşmeli personelin çalışma saatlerini değiştirmeyi düşünüyoruz. Şu anda o çalışmamızı tamamladık, onları kadrolu hale getireceğiz' demişti.

KADROYA GEÇECEKLERİN HAKLARI NE OLACAK?

Sözleşmeli personellerin durumu, kabine toplantısında etraflıca değerlendirilecek. Peki kaç kişiyi kapsıyor? Yaklaşık 32 çeşit sözleşmeli tipi var. 600 bine yakın çalışanın kadroya geçirilmesi gündemde. Peki kadroya geçirilince ne gibi haklara kavuşacaklar? Sosyal ve mali haklarında değişiklik olacak.

Tayin ve görevde yükselme, kademe ve derece ilerlemesi gibi başlıkların kadroyla gelmesi bekleniyor. Çalışmalar tamamlandı, kabine toplantısında ele alınacak. Ardından da Meclis Başkanlığı'na teklifin sunulması bekleniyor. Meclis gündemine gelmesiyle teklifin kabul edilmesinin ardından sözleşmeliye kadro verilecek. Sonrasında ise sıra EYT düzenlemesine gelecek."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TEKLİFİ

Başörtüsüne anayasal güvence sağlayacak değişiklik, Kabine Toplantısı'nda öne çıkan bir diğer başlık olacak. Teklifin Meclis sürecindeki yol haritası ele alınacak. Referandum seçeneğine ilişkin istişareler yapılacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Erdoğan, "Önce faizi tek haneye indirdik, enflasyon da inecek" açıklaması yapmıştı. Bu kapsamda atılacak adımlar da toplantının gündeminde.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından açıklama yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.