SON DAKİKA
Hava Durumu

Kapatma davasında HDP'nin 'karar seçim sonrası verilsin' talebi görüşülecek!

Kapatma davasında HDP'nin 'karar seçim sonrası verilsin' talebinde bulundu. Anayasa Mahkemesi HDP'nin talebini 25 Ocak çarşamba günü görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Kapatma davasında HDP'nin 'karar seçim sonrası verilsin' talebi görüşülecek!

Anayasa Mahkemesi 25 Ocak çarşamba günü HDP'nin talebini görüşecek. Ayrıntıları CNN Türk muhabiri Alparslan Çınar aktardı; Hem partinin temelli kapatılması sürecihem de 451 isme siyasi yasak getirilmesiyle ilgili süreç devam ediyor.

En son Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yüksek Mahkeme'ye, 12 sayfalık gerekçe sunarak partinin neden kapatılması gerektiğini, hesapların neden bloke konulması gerektiğiyle ilgili bir sözlü açıklama yapmıştı.

Ve onun hemen ardından da aslında HDP'den bir başvuru olmuştu. 'Parti eğer kapatılacaksa bununla ilgili bir karar verilecekse seçimden sonra bununla ilgili bir karar verilsin' diye bir dilekçeyle başvuru olmuştu.

İşte o başvuruya ilişkin 25 Ocak çarşamba günü Yüksek Mahkeme üyeleri bir araya gelecekler ve bu başvuruyla ilgili kararlarını vermiş olacaklar.

Tabi bir taraftan HDP'ye de bir sözlü savunma süreci tanınmıştı. İşte o 12 sayfalık iddianameye ilişkin olarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in sözlü açıklamasına olarak da parti yöneticilerinden, hukuk komisyonundan bir açıklama bekleniyor. 1 aylık süre aslında bu ay sonu itibarıyla yani 25'inden sonraki bir kaç gün içerisinde de bununla ilgili bir sözlü savunma yapması bekleniyor partinin.

Partinin seçimden sonra mı kapatılacağı veya kararın ne zaman alınacağına ilişkin 25 Ocak çarşamba günü Yüksek Yargı üyeleri bir araya gelerek karar vermiş olacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.