SON DAKİKA
Hava Durumu

Sığınmacı ayrılığı 6'lı masayı vurdu

6 muhalefet partisinin kurmaylarının oluşturduğu Göç Komisyonu'nda bazı partiler farklı bir yol izlenmesinden yana görüş bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2022 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2022 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sığınmacı ayrılığı 6'lı masayı vurdu

Hemen geri gönderilmesini isteyen de var, zamana yayılan politikayı savunan da. 6'lı masa sığınmacılar konusunda ayrı bir kurul oluşturdu. Ancak kuruldan ortak bir karar henüz çıkmadı.

6 muhalefet partisi bugüne kadar 3 defa toplanan göç komisyonunda sığınmacıların dönüşü konusunda uzlaştı. Ancak zaman ve metot konusunda ortak bir görüşe varılamadı.

SP, DEVA ve Gelecek Partisi sığınmacıların gönüllü gidişinden yana

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmesi konusunda CHP, İyi Parti ve Demokrat Parti'nin söylemleri benzer.  CHP, sürecin Esed yönetimiyle görüşülerek yürütülmesinden yana.

Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi ise bu konunun zamana yayılarak çözümünden yana. Bu partiler gönüllü ya da isteğe bağlı dönüş mekanizmasına sıcak bakıyor.

Gelecek Partisi, "Mültecilerin geri dönüşü için uygun şartları oluşturmadan 'Mültecileri göndereceğiz' demek, gerçekçi olmaz" diyerek yöntemin netleşmesini istiyor.

Demokrat Parti de önce saha çalışması yapılmasını öneriyor. Halkın mülteciler konusunda görüşlerinin alınması gerektiğini savunuyor.

6'lı masanın liderleri pazar günü toplanacak. O toplantıda göç komisyonunun çalışmalarının da ele alınması bekleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.