SON DAKİKA
Hava Durumu

Sinan Oğan'ın kararı sonrası kulisler hareketlendi

İlk turda yüzde 5,17 oy alan Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Oğan'ın bu kararı 'pazarlık' iddialarını gündeme getirirken, iki taraf da söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Kulislerde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu desteği karşılıksız bırakmayacağı konuşulurken, bakanlık, büyükelçilik ve başkanlık iddiaları dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 09:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 09:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Sinan Oğan'ın kararı sonrası kulisler hareketlendi

14 Mayıs seçimlerinde Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı olarak seçimlere giren ve yüzde 5,17 oy alan Sinan Oğan, seçimlerin ikinci turunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldı. Oğan'ın bu kararı gündem yaratırken, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk değerlendirme geldi.

PAZARLIK SÖZ KONUSU MU? ERDOĞAN AÇIKLADI

Katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'pazarlık yapıldı' iddialarına yanıt verdi. Erdoğan yaptığı açıklamada "Sinan Bey'e şahsım adına teşekkür ediyorum. Vatanımızın bekası ile ilgili tavrımızı kendisi de çok iyi biliyor. Bu konuda asla tavizimiz olmayacak. Sinan Bey ile aramızda pazarlık kesinlikle olmadı" diye konuştu.

Erdoğan ile Oğan arasında geçtiğimiz hafta yapılan kritik görüşmede Afet Bakanlığı önerisinin gündeme geldiğini aktaran Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, canlı yayında yaptığı açıklamada dikkat çeken ifadeler kullandı.

Oğan'ın destek kararının Erdoğan için sürpriz olmadığını belirten Çakır, "Söz konusu karar Erdoğan için sürpriz olmadı. Beklediği bir tutumdu. Sinan Bey'in kararı olumlu karşılandı." dedi.

"SİNAN OĞAN, CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BİR GÖREVLE..."

Pazarlık iddialarıyla ilgili de Ankara kulislerinde konuşulanları aktaran Çakır şu ifadeleri kullandı;

"Bir pazarlık olmadığı ifade edildi. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre şayet Cumhurbaşkanı Erdoğan, 28 Mayıs'ta ipi göğüslerse Sinan Oğan elbette bir değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı tarafından bir görevle onurlandırılacaktır diye düşünüyorum ben de.

"BAKANLIK DA BAŞKANLIK DA OLABİLİR"

Bu bir bakanlık da olabilir. Sinan Oğan'ın ilgi alanları ve çalıştığı coğrafya bağlamında değerlendirecek olursak da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kafkasya'dan sorumlu başdanışmanı gibi bir görev de söz konusu olabilir. Ya da bir üst kurulun başkanlığı da gündeme gelebilir.

"ERDOĞAN BU DESTEĞİ KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ"

Ancak net olan bir şey var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu desteği karşılıksız bırakmaz. Şayet ipi 28 Mayıs'ta göğüslerse Sinan Oğan'a özel bir görev verebilir. "

İSMAİL KÜÇÜKKAYA: ‘SİNAN OĞAN BÜYÜKELÇİ OLABİLİR’

İsmail Küçükkaya ise Halk TV’de sunduğu sabah haberleri sırasında Sinan Oğan ile ilgili izleyicilerden gelen bir sorunun ardından şu yorumda bulundu

“Çok büyük olasılıkla bir büyükelçi olabilir. Politik bir gelecek artık biraz zor ama bir büyükelçi bir bakan yardımcısı falan olabilir tabi iktidar kendi istediği gibi şekillenirse.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.