SON DAKİKA
Hava Durumu

Ümit Özdağ: “Yavaş’ı aday göstermedik, göreve davet ettik”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı Mansur Yavaş çıkışına açıklık getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2022 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2022 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Ümit Özdağ: “Yavaş’ı aday göstermedik, göreve davet ettik”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve adaylara ilişkin sözleriyle gündem olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ahmet Hakan’ın sunduğu ‘Tarafsız Bölge’ programının konuğu oldu. Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın adaylığına yönelik yaptığı çıkışa değinerek “Biz Zafer Partisi olarak aday olarak göstermedik. Biz kendisini göreve davet ettik” dedi.

'ADAY DEĞİLİM' DEMİYOR"

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş’ın kamuoyunun desteğini aldığını vurgulayarak, “Mansur Yavaş ‘aday değilim’ demiyor. Millet İttifakı kendisini aday gösterdiğinde ‘hayır’ mı diyecek?” ifadelerini kullandı.

Programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Özdağ, kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını söyledi.

Özdağ şöyle konuştu:

"Biz Zafer Partisi olarak aday olarak göstermedik. Biz kendisini göreve davet ettik. Millet İttifakı kendisini aday göstermezse bir teklif götürürüz dedik. Kendisini adayımız diye takdim etmedik. Bu çok ciddi nezaketsizlik olurdu.

“KOMPLO OLURDU”

Mansur Yavaş ‘ben Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım’ demiyor. Millet İttifakı kendisini aday gösterdiğinde ‘hayır’ mı diyecek? Biz kamuoyunda en fazla desteği olan adayı gösterdik. Yavaş’ın arkasında çok ciddi bir kamuoyu desteği var. Açıklama yapmadan önce Mansur Yavaş ile görüşmedim. Görüşmüş olsaydım bu komplo olurdu”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.