SON DAKİKA
Hava Durumu

Barcelona'da Jasikevicius ile Kalinic arasında gerginlik!

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague’in 8’inci haftasında Barcelona ile kozlarını paylaştı. Zorlu mücadelede Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ile yıldız basketbolcu Nikola Kalinic arasında yaşananlar maça damgasını vurdu. İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2022 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2022 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Barcelona'da Jasikevicius ile Kalinic arasında gerginlik!

Turkish Airlines EuroLeague’in 8’inci hafta mücadelesinde Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes sahasında Barcelona'yı konuk etti. Will Clyburn 24 sayıyla yıldızlaştığı maçta Anadolu Efes rakibini 96-86 mağlup ederek 3’üncü galibiyetine uzandı.

Karşılaşmaya iki takımın mücadelesinden çok yaşanan olaylar damgasını vurdu. Maçın 3. çeyreğinde Barcelona Başantrenörü Sarunas Jasikevicius ile yıldız basketbolcu Nikola Kalinic arasında gergin anlar yaşandı.

ANADOLU EFES'TEN 3. GALİBİYET

Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Anadolu Efes, Micic, Beaubois, Bryant, Polonara ve Pleiss, ilk 5’iyle çıktı. Karşılaşmaya Anadolu Efes, Micic ve Bryant’ın bulduğu isabetlerle başladı. Kalinic ve Sertaç’ın devreye girmesiyle oyunda dengeyi yakalayan Barcelona, ilk periyodu 22-16 önde tamamladı.

İki takım da ikinci periyoda hücumda etkili başladı. Ev sahibi ekip, Bryant ve Beaubois ile etkili olurken, Barcelona ise Higgins ve Laprovittola’dan sayılar buldu. Periyodun bitimine 4.23 kala M’Baye’ın bulduğu üç sayılık isabet ile Anadolu Efes, 35-34 öne geçti ve Barcelona’ya molayı aldırdı. Periyodun kalan bölümünde üstünlüğünü koruyan Anadolu Efes, ilk yarıyı 45-41 önde kapattı.

Üçüncü periyoda da hücumda etkili başlayan Anadolu Efes, farkı çift hanelere çıkardı ve üçüncü periyodu 66-57 önde tamamladı. Kalan bölümde de skor üstünlüğünü koruyan lacivert-beyazlı ekip, sahadan 96-86 galip ayrıldı.

BARCELONA'DA ORTALIK KARIŞTI

AS'ta yer alan habere göre maçın 3. çeyreğinde skor 60-49'a geldiğinde Barcelona mola aldı. Mola sırasında Jasikevicius, Kalinic'in savunmasından duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi ve oyuncusuna saha kenarını terk etmesini ve soyunma odasına gitmesini emretti.

TAKIM ARKADAŞI DURDURMAYA ÇALIŞTI

Yaşanan tartışma sonrası Cory Higgins takım arkadaşını durdurarak soyunma odasına gitmesini istemedi. Birkaç dakika sonra Jasikevicius, tekrardan Kalinic'in yanına gelerek soyunma odasına gitmesi gerektiğini belirtti.

'SAYGISIZLIK YAPTI'

Maçın ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan Litvanyalı çalıştırıcı, "Nikola Kalinic bugün takımına karşı bir saygısızlık yaptı, bu durumu kendi içimizde çözmeye çalışacağız." sözlerini dile getirdi.

OBRADOVİC'İ HATIRLATTI

Sarunas Jasikevicius'un bu hareketi efsane Başantrenör Obradovic'in Fenerbahçe'yi çalıştırırken Nemanja Bjelica ile yaşadığı olayları akıllara getirdi. 2014 yılında Fenerbahçe ile Tofaş'ın karşı karşıya geldiği mücadelede Ömer Onan'a pas atmak yerine şut kullanmayı tercih eden Bjelica'ya sinirlenen Sırp çalıştırıcı, oyuncusunu kolundan tutarak soyunma odasına göndermişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.