SON DAKİKA
Hava Durumu

Onuralp Bitim: Bana 'deli' dediler

Frutti Extra Bursaspor'un skorer ismi Onuralp Bitim, Yeşil Beyazlılara gelişi ve takımda kalış süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Doğru bir karar verdiğini belirten genç basketbolcu insanların bu kararına tepkisini ilginç bir örnekle gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2022 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2022 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Onuralp Bitim: Bana 'deli' dediler

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri ikinci tur I Grubu'nda Belçika ve Sırbistan ile önemli maçlara çıkacak.

Kritik maçlar öncesi düzenlenen medya gününde açıklama yapan milli basketbolcularımızdan Onuralp Bitim,sorulara samimi yanıtlar verdi.

ÇOK DOĞRU BİR KARAR VERDİĞİMİ BİLİYORUM

Koç Dusan Alimpijevic için de övgü dolu sözler sarf eden Onuralp Bitim, "Koç Alimpijevic ve Bursaspor benim için çok büyük bir şans oldu. Oradaki ana skorer ve ana oyunculardan birisiyim ve takımda kalmamın en önemli sebeplerinden birisi de buydu. Hala oyunumda geliştirmek istediğim çok yön olduğu için, en iyi şartlar altında bunu yapmak istedim. Çok düşündük ama bu kararı verirken ikinci bir düşüncem olmadı. İyi ki vermişim diyorum. Koça da demiştim, 'İnsanlar Bursaspor'a geldiğimde bana deli demişti, kalacağımı öğrendiklerinde daha da deli olduğumu düşünecekler' diye. O da güldü. Benim için çok uygun bir ortam, Koç Dusan Alimpijevic benim kariyerimdeki en önemli insan. Hala çok geliştiğimi ve gelişmem gerektiğini görüyorum. Koç Dusan Alimpijevic çok büyük bir şans benim için. Çok iyi bir koç olmasının yanında çok iyi bir öğretmen. Her gün bana antrenmanda o kadar çok şey öğretiyor ki, maçlarda iyisiyle, kötüsüyle kendi oyunumu oynamama izin veriyor ve sonrasında beni doğru basketbola itiyor. Benim kariyerimdeki en büyük şans." ifadelerini kullandı.

Dünya Kupası'na gidebilmemiz için 4 maçı da kazanmamız gerekiyor. Milli Takım'ın Dünya Kupası'na gitme şansını nasıl görüyorsun?

MİLLETÇE ZOR OLAN ŞEYLERİ SEVİYORUZ

- Biz, Türk Milli Takımı'yız. Milletçe zor olan şeyleri sevmemiz gibi bir gerçek var. Onun haricinde çok kaliteli bir takımız. 4'te 4 yapabileceğimize inancımız tam. Tabii ki zor ve çok kısa bir süre içerisinde hazırlanmak durumunda kalıyoruz. Gün gün bakmamız gereken bir süreçteyiz, şu anda da resmin tamamına bakarsak, 4'te 4 göze biraz büyük gelebilir ama bizim şu anda bütün konsantrasyonumuz evimizde oynayacağımız Belçika maçı ve sonrasındaki Sırbistan maçı. Umarım istediğimiz sonuçları adım adım alarak zor olarak nitelendirdiğimiz sonuca gideriz.

Oyuncular olarak sık bir fikstürden geçiyorsunuz. Hem fiziksel hem de zihinsel açıdan zorlu bir süreç. Şu anda Milli Takım'ın motivasyon durumu nasıl, hazır mıyız?

MENTAL OLARAK HAZIR OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

- Gerçekten zorlu bir süreç, sporcu olarak bunu söyleyebilirim. Avrupa'nın en kaliteli liglerinden birine sahibiz, aynı zamanda Avrupa ligleri de çok korakor... Sezon ortasında Milli Takım mental olarak zorlayıcı mı? Evet ama bizim işimizin bir parçası ve buna hazır olmalıyız. Şu anda hepimizin fiziksel olarak yorgun olsa da mental olarak hazır olduğumuzu düşünüyorum. Sonuçta bu milli forma, bu formayı giydiğinizde her zaman hazır olmalısınız.

Avrupa Şampiyonası'nda yeterli süreyi bulamadın ama Dünya Kupası Elemeleri'nde gözler üzerinde olacak. Milli Takım performansını nasıl buluyorsun?

ÖNEMLİ OLAN TAKIM OLARAK İYİ BİR NETİCE ALMAMIZDI

- Avrupa Şampiyonası benim için geçmişteki bir sayfa. Kesinlikle isteğim kadar süre alamadım ama burası Milli Takım; kişisel olarak düşünmeden önce, takım olarak düşünmeliyiz. Önemli olan takım olarak iyi bir netice almamızdı ancak alamadık ne yazık ki, önümüze bakmamız gerekiyor. Bu takımın içinde daha fazla rolüm olduğu gerçeği var, ben de bu görevi, tüm sorumluluğumla yansıtmaya çalışacağım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.