SON DAKİKA
Hava Durumu

Süper Lig’e Dünya Kupası arası

Spor Toto Süper Lig’de 14. hafta bir maç dışında tamamlanırken, alınan sonuçlar deplasman takımlarına yaradı. Fenerbahçe, Dünya Kupası arasına lider girerken; Galatasaray, Başakşehir deplasmanında aldığı tarihi sonuçla zirve yarışına ortak oldu.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2022 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2022 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Süper Lig’e Dünya Kupası arası

20 Kasım - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenecek FIFA Dünya Kupası nedeniyle liglere ara verildi. Ara öncesi Süper Lig’in 14. haftasında 8 karşılaşma oynanırken, toplam 26 gol atıldı. Haftanın kapanış maçı olan Beşiktaş - Antalyaspor mücadelesi, Taksim’de yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından ileri bir tarihe ertelendi.

Fenerbahçe’de seri sona erdi

29 puanla Süper Lig’de lider olan Fenerbahçe, konuk ettiği Giresunspor’a 2-1 kaybetti. Sarı-lacivertliler, lige verilen ara öncesi avantaj kaybetti. Fenerbahçe, bu yenilgiyle birlikte 14 maç sonra Kadıköy’de mağlubiyet yaşamış oldu. Ligde 8 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Kanarya, bu sezon 2. yenilgisini aldı.

Galatasaray’dan gövde gösterisi

Haftanın en önemli karşılaşmasında Galatasaray, Başakşehir’i deplasmanda tarihi bir sonuçla mağlup etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar Kerem Aktürkoğlu’nun hat-trick yaptığı mücadeleden 7-0’lık skorla galip ayrılırken, üst üste 3. galibiyetini elde etti. Bu sonuç ev sahibi ekibin tarihinin en farklı mağlubiyeti olarak kayıtlara geçerken, turuncu-lacivertliler haftayı 24 puanla 5. sırada tamamladı. Galatasaray ise puanını 27’ye yükselterek ikinci sıraya yerleşti.

Trabzonspor beraberliğe abone

2 futbolcusunun cezalı olduğu haftada MKE Ankaragücü’ne konuk olan Trabzonspor, sahadan 1-1’lik sonuçla berabere ayrılırken puanını 23’e yükseltti ve haftayı 7. sırada tamamladı. Bordo-mavililer oynadığı son 5 müsabakada 4 beraberlik yaşadı.

Gol krallığında zirve Valencia’nın

Süper Lig’in gol krallığı tablosunda ilk haftadan itibaren zirvede yer alan Fenerbahçeli Enner Valencia gol sayısını 13’e yükseltti. Sıralamada ikinci sırada 9 golle Antalyaspor’un forveti Haji Wright bulunuyor. Fatih Karagümrük takımının gol yükünü çeken isimlerden Fabio Borini ve Mbaye Diagne ise 7 golle sıralamada yer alıyor.

İşte haftanın maçları ve sonuçları:

Corendon Alanyaspor: 0 - Adana Demirspor: 0
MKE Ankaragücü: 1 - Trabzonspor: 1
Sivasspor: 2 - Ümraniyespor: 2
Fenerbahçe: 1 - Giresunspor: 2
Medipol Başakşehir: 0 - Galatasaray: 7
Fatih Karagümrük: 3 - Gaziantep FK: 3
İstanbulspor: 0 - Hatayspor: 1
Kayserispor: 1 - Konyaspor: 2

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.