SON DAKİKA
Hava Durumu

Google'dan yeşil kart şoku!

Geçtiğimiz günlerde 12 bin çalışanı işten çıkaracağını duyuran Google'dan yabancı çalışanlarına bir darbe daha geldi. Google yabancı çalışanlarına bir e-posta göndererek yeşil kart başvurularını durdurduklarını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2023 12:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2023 12:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Google'dan yeşil kart şoku!

Google'ın yabancı personeli için yeşil kart sponsorluğu uygulamasında şok bir gelişme yaşandı. Bu yoldaki önemli bir adım olan Program Elektronik İnceleme Yönetimi (PERM) durduludu. Bu özelike Amerikalı şirketin Hindistan asıllı çalışanlarında şok etkisi yarattı.

Google tarafından çalışanlara gönderilen e-postada şöyle denildi; "Bu haberin bazılarınızı ve ailelerinizi nasıl etkileyebileceğinin farkındayız, ancak yeni PERM başvurularını duraklatmak zorunda kaldığımız konusunda sizi bilgilendirmek istedik. Bu, diğer vize başvurularını ve programlarını etkilemez" denildi.

Google halihazırda gönderilmiş PERM başvurularını ise desteklemeye devam edecek, ancak yeni başvurulara destek vermeyecek.

PERM BAŞVURUSU NEDİR?

Amerika Çalışma Bakanlığı'nın yeni istihdam pozisyonlarının Amerikalı çalışanlar tarafından doldurulamayacağını ve yerlerine göçmen çalışanların çalışabileceğini onaylayan bir hükümet programıdır. PERM programı işverenlerin nitelikli Amerikan çalışanların eksikliğini kanıtlamaları için tamamlamaları gereken birçok adımdan oluşmaktadır. Program görece yeni uygulamaya konulmuştur (2005) ve Amerikalı çalışan eksikliğini ortaya koyan araştırma sürecini hızlandırmak için tasarlanmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.