SON DAKİKA
Hava Durumu

Twitter'da erişim sorunu yaşanıyor! Twitter çöktü mü?

Twitter'da bazı kullanıcılar erişim sorunu yaşadığını dile getirirken 'Twitter çöktü mü, Twitter'a neden girilmiyor?' soruları gündeme geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Twitter'da erişim sorunu yaşanıyor! Twitter çöktü mü?

Sosyal medya platformu Twitter'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Sorunun, Türkiye'de erişim kısıtlamasından kaynaklandığı bildiriliyor.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından 3 gündür hem yardım çağrılarının hem de devletin afet yardımlarının ve arama-kurtarma faaliyetlerinin yetersizliğinin dile getirildiği Twitter'da bugün 16.00 itibariyle erişim sorunu ortaya çıktı. Birçok kullanıcı anasayfa ve profillerin yüklenmemesi sorunuyla karşı karşıya kaldığını bildirdi.

Kullanıcılar, ancak VPN kullanarak Twitter'a erişim sağlayabiliyor.

NETBLOCKS: TWİTTER, SON AĞ VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE'DE KISITLANDI

Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu, son ağ verilerine dayanarak Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını aktardı.

Netblocks'un yaptığı duyuruda, Türkiye'de yetkililerin sosyal medya platformlarında dezenformasyonla ilgili yaptığı paylaşımlar hatırlatıldı, ancak bu konuda resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekti.

Gerçek zamanlı NetBlocks ölçümleri, "Twitter'ın, büyük internet sağlayıcıları TTNet ve Turkcell'de SNI filtreleme yoluyla kısıtlandığını gösteriyor."

Twitter'a erişim sorunu hakkında resmi bir açıklama ise hala yapılmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.