SON DAKİKA
Hava Durumu

Twitter'dan Türkiye için yeni özellik geliyor

Twitter, zararlı olabilecek paylaşımlardan önce kullanıcıyı uyardığı Reply Prompts (Yanıt İstemleri) özelliğini Türkiye'de devreye alıyor. Daha önce Brezilya ve ABD'de denenen özellik hakaret, kaba dil veya nefret söylemi içeren paylaşımların azalmasını sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Twitter'dan Türkiye için yeni özellik geliyor

Twitter, yanıt istemleri özelliğini Twitter'ı Türkçe kullanan herkese getiriyor.

Twitter, Türkçe yanıt istemleri özelliğinin başarılı geçen deneme sürecinden sonra, bu özelliğin 2 Ağustos'tan itibaren iOSAndroid ve Web için globalde Twitter'ı Türkçe dilinde kullanan kullanıcıların tümüne sunacağını açıkladı.

Twitter, bu özelliği 2022'nin başından bu yana, dünyanın çeşitli bölgelerinde test ediyordu. Reply Prompts yani Yanıt İstemleri özelliği, bir Tweet'e yanıt olarak zararlı olabilecek bir dil (hakaret, kaba dil veya nefret dolu sözler) algıladığımızda görünüyor. Bu özellik, insanlara yazdıklarını yeniden düşünme ve potansiyel olarak yanıtı silme veya değiştirme şansı veriyor.

Twitter'dan yapılan açıklamada, Yanıt İstemleri özelliğinin geçen yıl ABD'de ve Brezilya'da denendiği belirtildi. Şirketin verilerine göre ABD'de bu uyarıyı alan kullanıcıların yüzde 30'u paylaşımını yeniden düzenlerken veya silerken, Brezilya'da bu oran yüzde 47'ye kadar çıktı.

Twitter, "Bu özelliği Türkçe olarak test ettikten sonra, tüm dünyada Türkçe dil ayarlarına sahip olan herkese sunmaya hazırız. Bu başarıyı dünyanın her yerindeki insanların Twitter'daki deneyimlerine yansıtmak amacıyla bu özelliği farklı pazarlarda ve dillerde de test etmeye devam edeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.