SON DAKİKA
Hava Durumu

Uykusuzluğa ilginç çare...

Uykusuzluk, uykuya dalmada sorun son yıllarda yükselişe geçen en büyük rahatsızlıklardan biri. Geceleri sağa sola dönerken yaşadığınız stresi sadece siz değil milyonlarca kişi yaşıyor. Yaşanan uyku bozuklukları hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Yatağa girmeden önce ılık süt içmeyi veya uykuya dalmak için koyun saymayı denemiş olabilirsiniz. Peki uyumadan önce sevişmek rahat bir uykuya giden yolda size yardımcı olabilir mi? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursa5n1k.com
Uykusuzluğa ilginç çare...

Geceleri uykuya dalmakta zorlanıyorsanız, yalnız değilsiniz. Başınız yastıktayken dakikalar geçmek bilmez, sabah olduğunda ise uykunuzu alamamış agresif ve yorgun bir şekilde güne başlarsınız. The Recovery Village'a göre, yaklaşık 70 milyon Amerikalı, 8 saatlik kaliteli bir uyku uyuyamamaya neden olan bir tür uyku bozukluğuna sahip. Düzenli ve rahat bir şekilde uyuyamıyorsanız o zaman partnerinizden yardım almanın zamanı gelmiş olabilir. Çünkü yatmadan önce sevişmek uyumanıza ve uykuda kalmanıza yardımcı olabilir.

Cinsel ilişkiye girmenin sağlığa pek çok faydası bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Harika hissetmenin yanı sıra bağışıklığı güçlendirmeye, kalp hastalıkları riskini azaltmaya ve özgüveni artırmaya yardımcı olur. Bunlar, seks hayatınızı canlı tutmanız için yeterli nedenler değilse o zaman rahat bir gece uykusu için yapmalısınız.

UYUMADAN ÖNCE NEDEN CİNSEL İLİŞKİYE GİRİLMELİ?

Günü tamamlamadan önce tatmin edici bir cinsel ilişkiye giren çiftler, vücuttaki strese bağlı hormon olan kortizol miktarını azaltır. Ayrıca, sizi ayakta tutan her şeyden büyük bir dikkat dağıtıcıdır.

Dr. Michele Lastella, "Seks yaparken ertesi gün ne yapacağınızı düşünmüyorsunuz, telefonlarınıza bakmıyorsunuz. Bu dikkatinizi dağıtıyor" diyor. Bu yüzden seks iyi bir dikkat dağıtıcı olabilir ve kaliteli bir uykuya neden olan bir dizi kimyasalın açığa çıkmasını sağlar. Insider'a konuşan uzmanlara göre sevişme esnasında oksitosin, prolaktin, vazopressin ve serotonin hormonu açığa çıkıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.