SON DAKİKA
Hava Durumu

Cilt Bakımına Dair Herşey!

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 17:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 05:59

Cilt bakımı, cildin ihtiyaçlarına uygun ürünleri düzenli olarak kullanarak elde edilen sonuçlar bütünüdür diyebiliriz. Herkes farklı cilt yapılarına sahiptir. Cilt yapısını tanıyıp eksiklerigidermek adına bakım yapmak oldukça önemlidir. Böylece daha sağlıklı görünen, aydınlık ciltlere sahip olunabilir. Cildin eksiklerini görmemek, cilt tipine uygun olmayan ürünler kullanmak akne, yara, vb. farklı cilt sorunlarının oluşmasına yol açabilmektedir. Bu nedenle dıoğru cilt bakımı yapmak son derece önemlidir.

Cilt bakımının yararları nelerdir ?

Kendi cildinize özel ürünlerle cilt bakımı rutinleri oluşturmak sağlığınız açısından oldukça yararlıdır. Örneğin kuru cildinize nem sağlayacak ürünler kullanmak yüzünüzden pul pul dökülen deriyi yok eder ve cildinizi daha canlı bir hale dönüştürür. Aynı şekilde aktif sivilceler ile baş etmeye çalışıyorsanız akne önleyici temizleyicileri cilt bakım rutininize ekleyebilir ve ileride oluşabilecek aknelere önceden çözüm bulabilirsiniz. Ciltteki fazla kuruluk, yağlılık hissi, sivilceler, yaralar, vb. tüm sorunlar aslında sizi psikolojik olarak da etkiler. Hepimiz pürüzsüz, canlı, parlak ve aknesiz ciltlere sahip olmak isteriz. Bu nedenle cilt bakımını ihmal etmemek ve cildin eksiklerini giderecek ürünler kullanmamız gereklidir.

Ne sıklıkta cilt bakımı yapılmalıdır ?

Cilt bakımını hangi aralıklarla yapmanız gerektiği konusunda belirli bir süre vermek doğru değildir. Kuru ciltlerin kullanması ve yapması gereken bakımın süresi ayrı, akneli ciltlerin ayrıdır. Bu konuda doktorunuza danışabilir ya da cilt bakım ürünlerini temin ettiğiniz alanlardan bilgi alabilirsiniz. Önemli olan gerekli bakımı düzenli şekilde uygulamaktır. Örneğin akneye meyilli bir cildiniz varsa ve cilt bakım ürününüz sizlere haftalık kullanım talebi sunuyorsa buna uymanız gerekir. Birçok cilt bakım ürünü düzenli kullanım ile etkisini aktif şekilde göstermektedir.

Cilt bakımı nasıl yapılır ?

Klasik Cilt Bakımı :

Özel bakım ürünleri ile profesyonel, konusunda uzman kişiler tarafından ve her cildin ihtiyacına göre uygulanan, derinlemesine bir bakım işlemidir.

Kişinin Cilt Yapısına Göre Özel Olarak Uygulanan Bakım :

  1.          Cildin temizlenmesi ( Jel, Süt,vs. ) ile başlayarak
  2.          Tonikleme 
  3.         Hücre yenilenmesi için peeling
  4.          Ciltteki gözeneklerin açılması için buhar uygulaması
  5.          Siyah nokta temizliği, cilt tipine göre maske uygulaması  
  6.        Göz çevresi ve yüz serumu uygulaması 
  7.         Yoğun nemlendirme için nemlendiri krem sürülerek işlem sonlandırılır.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.