SON DAKİKA
Hava Durumu

Ali Erbay ile Siyaseten…!

Yazının Giriş Tarihi: 01.03.2022 11:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.03.2022 11:48

Bursa’nın merkez ilçesi Yıldırım siyasi aksiyonun her daim zirvede olduğu, yansıttığı seçim sonuçları ile ülke genelindeki sandık verileri tüm zamanlarda neredeyse birebir örtüşen ve de Bursa’da kazananı tam on ikiden belirleyebilen mühim bir ilçemizdir …!

Velhasıl farklı demografik nüfuslardan yoğun göç alan Yıldırım’da siyasetçi olmak diğer  ilçelere göre ziyadesiyle zordur…!

Misal; Yıldırım ise siyasetten var olduğunuz ilçe, neredeyse 7/24 sahada bulunmanız, vatandaşın gönlüne dokunmanız olmazsa olmaz koşuldur ki;

 Halkın derdiyle- tasasıyla yakinen ilgilenip, her anlarında yanlarında olabilmek için üstün gayret sarf etmeniz şarttır, zaruridir. 

Aynı zamanda  bilgili , kültürlü olmalısınız ve de her sorulana yanıt verip, her soruna da çözüm üretmek durumundasınız…!

Yıldırım’da vatandaşın yanında olup,  taleplerini,  verdikleri mesajları anlayamazsanız eğer istediğiniz kadar analiz yapın, teknolojiyi full- time kullanıp, sosyal medyadan methiyeler sıralayın, ve yahut mega projeler üretip bir bir yaşama geçirin, asla ve asla kar etmez.

Bursa’nın politik atmosferini bir nebze de olsa takip edenler bilirler;

‘Zor İlçe Yıldırım’ da AK Parti’nin kararlı ve  ilkeli duruşu ile dikkat çeken, her daim sahada olmayı da başarabilen, genç, dinamik bir başkanı var; Ali Erbay !

  Siyasete mahalle teşkilatlarında görev alarak başlayan, ilçe teşkilatlarında da bir dönem önemli çalışmalarda bulunan, İl yönetiminde Başkan Yardımcılığı sürecinden sonra da henüz 32 yaşında iken Yıldırım İlçe Başkanlığına getirilen Ali Erbay akademik yönden de politika eğitimi almış, özgüvenli, günü olduğu kadar geleceği de düşünen, teşkilatlanmada da oldukça başarılı bir kimlik.

97 binin üzerinde AK Partili üye sayısı barındıran Yıldırım başta olmak üzere, yerelde ve genelde siyasetten yansıyan tabloyu dinledim Fi Kelam’da Kendisinden…!

“Bursa’da şimdiye kadar yapılan tüm siyasi çalışmalarda Yıldırım öncü rol oynamıştır. İlçemizde aldığımız oylara bakıldığı zaman, Partimizi en üste taşıma noktasında önemli bir rol oynuyor Yıldırım… Devletler için bazı şehirler nasıl önemliyse Bursa için de Yıldırım o derece önemlidir” cümleleriyle söze başlayan Başkan Erbay;

   “Yıldırım insan yapısına bakıldığında Anadolu’nun mozaiği bir bölgedir. Şehir dışından gelenlerin Bursa ile ilk tanıştıkları yer Yıldırım’dır” değerlendirmesini yaptı ve ardından Vefa Programları kapsamında şimdiye kadar teşkilatlarda görev yapmış mühim siyasilere ziyaretler gerçekleştiriliyorsunuz… AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatı’nın saha çalışmalarında nasıl bir yol haritası izliyorsunuz? diyerek sual ettiğimde de detaylarıyla anlatmaya başladı Ali Başkan; 

Göreve başladığımızda bir yıl boyunca yapılacak çalışmaların bir cetvelini çıkardık. 2021 Aralık ayı ile de siyasette görevini layıkıyla tamamlayan siyasilerimize gidelim ziyaret edelim istedik. Biz yeni nesil siyasetçiler olarak tecrübeli kimliklerimizle yapacaklarımızla alakalı görüş alışverişinde bulunduk. Önceki dönemlerde görev yapmış tüm mahalle başkanlarımızı arayarak kendilerine ziyaretler gerçekleştirdik.

OTURDUĞUMUZ KOLTUKLARDA EMEKLERİ VAR!

AK Parti ülkesine ve milletine hizmet etmek isteyenlerin birleştiği bir siyasi harekettir. Bu ziyaretler, önceki dönemde siyasetin içinde olanlar bize kırgın olduğu için yapılmıyor. Bizim zaten önceki dönem büyüklerimize bir vefa borcumuz var. Bugün oturduğumuz koltuklarda onların emekleri var. Biz gelenek ve görenek olarak en hayırlı kararın istişareden çıkacağına inanıyoruz”.

STK, hemşeri dernekleri ve esnaf odalarıyla diyaloglarda Yıldırım için atılan adımları da bir bir açıklayan Ali Erbay; vatandaş ile kurumlar arasında nasıl bir misyon üstlendiklerini de net ifadelerle aktardı; 

“AK Parti her seçim sonrası diğer seçim için çalışmalara başlayan bir partidir. STK’ları veya hemşeri derneklerini sadece bu dönemde ziyaret etmiyoruz, onların her daim yanlarındayız. Pandemi döneminde ise zoom veya telefon üzerinden kamuda ve özel sektörde yaşanan sıkıntıları çözüme kavuşturmaya çalıştık. Biz vatandaşlar ile kurumlar arasında istek, şikâyet veya önerileri ileten, iletirken de çözüm üreten bir köprü vazifesi görüyoruz. Vatandaşımız da, Cumhurbaşkanımızı sadece bir lider olarak görmüyor, bir arkadaş, bir sırdaş, bir yuva olarak görüyor”.

Ve söz en çok konuşulan ve de vatandaşın gündemi olan ekonomiye, ardından da peş peşe sıralanan zamlara geldiğinde de ilkeli bir tavırla,   deyim yerinde ise evirip çevirmeden apaçık bir değerlendirmede bulundu AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Erbay;   

“Vatandaşımızın sıklıkla söz ettiği ekonomi temelli bir sıkıntı var mı? Tabi ki var. Bir sorunu çözebilmek için ilk önce sorunun varlığını kabul etmek gerekiyor. 20 yıldır AK Parti olarak devletimizi ileriye taşımaya çalışıyoruz. AK Parti ve Liderinin başına gelenler bir Avrupa ülkesinin başına gelseydi, kesinlikle o ülke dağılmıştı. 15 Temmuz, yargı darbesi, askerin siyaseti hizaya çekme çabası gibi sıkıntılı olaylar zinciri yaşadık. Yeni nesil darbe girişimi görmemişken, ne yazık ki onu da gördük. Bunları asla unutmamız gerekiyor. AK Parti iktidarı olarak örneğin ‘Yenilenebilir Enerji’de şimdiye kadar yapılmış yatırımın 2- 3 kat fazlası yatırım yaptık. Bugün ülkemizde 5 adet nükleer enerji santrali olsaydı, belki de enerji fiyatlarının bu kadar yükselmesini konuşuyor olmayacaktık’

“Bursa’nın iki Bakanı Faruk Çelik ve Hakan Çavuşoğlu Yıldırım ilçesinden yetişme… Keza Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Recep Altepe de Yıldırımlı… Havasından mı, suyundan mıdır? Yıldırım başarılı siyasetçiler yetiştirmekle ünlü”! … Yönündeki hatırlatmam üzerine de mühim bir vurgu yaptı Başkan Erbay;

“Yıldırım gibi kozmopolit bir nüfus içerisinde siyaset yapıyorsanız, toplumun değerlerini yansıtıyorsanız ve samimi iseniz başarılı olmama gibi bir durum söz konusu olamaz. Yıldırım’da samimi olacaksınız”.

Muhalefet hem yerelde hem genelde daha sert bir siyaset anlayışına döndü… Yorumunuz nedir? Sorusuna cevaben ise oldukça manidar bir yanıtı verdi Ali Başkan;

“Aslında muhalefetin bu çıkışlarını kendi insanlarına değil de, dışardan bu ülkeye karşı yapılan açıklamalara karşı beklerdik. ‘Yuvarlak Masa’ toplantısında dahi oturma krizi vuku bulmuş sanırım. 100 yıllık geçmişi olan bir devlet değil, kadim bir geçmişi olan bir milletiz. ABD Başkanı Biden toplantıda ‘Türkiye’deki iktidarı değiştirmemiz lazım. Muhalefetin desteklenmesi gerekiyor’ dedi. Artık Türkiye’nin İstanbul Boğazı’ndaki yalılarından değil de Anadolu’nun herhangi bir köyündeki herhangi bir hanesinden yetişen bir çocuk bu ülkeyi yönetilecek. Sırça köşklerden bakıp, vatandaşı anlayamazsınız”.

Ve işte AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’ın yanıtını merak edebileceğiz diğer mühim suallerime verdiği cevaplar;

Muhalefetin sürekli hale gelen erken seçim çıkışlarına ne diyorsunuz?   

Halkta kesinlikle seçim isteği yok. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Türkiye’nin kayıplarından en büyüğü, seçimlerin zamanında yapılmamasından kaynaklanıyordu.

Yeni bir kabine değişikliği ile Bursa’dan iki siyasinin bakanlar kuruluna gireceği söyleniyor… Sizce de mümkün mü?

Bursa’daki her siyasetçimiz ve her büyüğümüz bizim çok değerlidir. AK Parti Teşkilatı’nda görev yapanlar her makama layıktırlar. Cumhurbaşkanımız Bursa ile alakalı en güzel cevabı yakında verecektir.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan göreve geleli bir yıl gibi bir süre oldu… Davut Gürkan dersem ne söylersiniz?

Her başkanın farklı bir yönetim anlayışı ve sistemi vardır. Davut Başkan’ın yönetim tarzı çok farklı… Kendisiyle diyaloglarımız çok iyi. Davut Başkan AK Parti için elinden geleni yapıyor.

Peki, Yıldırım için ilk seçimde sandıktan çıkacak sonuçla ilgili tahmininiz nedir?

Seçimde yüzde 65 ila 70 arasında bir hedefimiz var. ‘Bu kadar problem varken bu hedef iyimserlik mi?’ sorusu yöneltilebilir. Milletimizin yapılan algıların tam tersine bir karar vererek, ülkemizin yükselişini devam ettirebilmek için, Cumhur İttifakı’na ve Cumhurbaşkanımıza büyük destek vereceklerini düşünüyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.