SON DAKİKA
Hava Durumu

Arif Tak ne zaman aday olmaz ...? Sordum, açıkladı!

Yazının Giriş Tarihi: 07.02.2022 10:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.02.2022 12:44

Tam anlamıyla bir nevi baraj sorusu...!

Sen başlıktaki sualin yanıtını düşünedururken Sevgili Okur;

Ben de böylesine bir soruyu, öyle durup dururken, aklıma birden bire geliverdi diye sormadığımı özellikle belirtmiş olayım...

Birkaç keredir duyup işitiyorum ki;

Güya;

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin Mayıs ayında yapılacak genel kurulunda  başkanlık görevini 29 yıldır kimseye kaptırmadan itinayla yürüten Arif Tak aday olmayacakmış, kendisi çok yorulmuş, gençlerin önünü açacakmış, zaten veda zamanı da çoktan gelmiş... miş de miş ...!

İlaveten;

 Aynen bu duyumlarımın üzerine bir de yılların deneyimli yazarı, sevgili meslek büyüğüm, değerli Ağabeyim Selahattin Adıgüzeller de 'Arif Tak Veda'ya Hazırlanıyor' başlıklı bir yazı kaleme alınca şöyle derinden bir araştırıp, soruşturdum.

Bugüne kadar girdiği hiçbir seçimi kaybetmeyen Arif Tak,  BESOB Başkanlığı yarışı için üç ay sonra gerçekleşecek genel kurulda gerçekten de aday olmayacak mıydı acep ?

Tam da hali hazırda devam eden oda seçimleri atmosferinde yaptığım bu nabız yoklamasına dair epey enteresan yanıtlar aldığımı baştan belirteyim ve sonrasında detaylara geçeyim.

Denen o ki Sevgili Okur;

Arif Tak eğer BESOB Başkanlığı'na aday olmayacaksa kısa süre önce genel kurulu gerçekleşen Lokantacılar Odası'nın Başkanlığı'na neden aday oldu ? Ve de seçimi rahatlıkla kazanarak  tamı tamına 53 yıldır başkanlığını yürüttüğü Odaya yeniden ve de bir kez daha niçin, hangi sebepten Başkan seçildi o vakit...?

Birlik Başkanlığına aday olabilmenin koşulu öncelikle bir odaya başkan olmaktan geçiyor da o yüzden...! 

Yılların Başkanı Tak'ın görevini genç nesile bırakmak gibi bir düşüncesi var ise şayet, yarım asrı devirdiği Lokantacılar Odası başkanlığına yeniden talip olup, seçilmesi kuşkusuz ki anlamsız olur ki;

Arif Tak da bu Odadaki Başkanlık görevini güvendiği inandığı genç bir kimliğe devreder ve kabuğuna çekilip dinlenmeyi tercih ederdi... Bu bir..! 

İkincisi;

Geniş çaplı araştırmamdan edindiğim bilgiye göre; Birlik yönetiminde de öyle hummalı bir şekilde seçime hazırlık havası esmez, Arif Tak'ın da yepyeni dinamik bir yönetim kurulu oluşturabilmek için çok kapsamlı bir çalışma içerisinde olduğunu birebir gözlemleyenlerden de işitmezdim.

Üçüncüsü;

BESOB Başkanlığına noktayı koymak niyetinde olan bir Arif Tak, mimarı olduğu yılan hikayesi devasa Proje Çataltepe'de mağdur olan esnaf ile birlikte hareket etmez, Çat-San-Der Yönetimi'nin başlattığı hukuki sürece de hiç mi hiç dahil olmaz, hatta ve hatta bu süreçte en önde yer alıp esnafın hakkını alabilmesi için yoğun mesai harcamaz, mağdur gruba sadece dışarıdan destek vermekle yetinirdi.

Dışarıdan destekten kastım;  bir 'Ağabey' misyonu üstlenirdi Arif Tak Çataltepe mücadelesinde ve 'Gerekirse mağdur esnafımla birlikte TOKİ'ye de giderim, Külliye'ye de'  diyerek BESKOOP'a meydan okumazdı...!

Tak'ın BESKOOP Genel Kurulu'nda Erol Köse'ye karşı son anda adaylıktan çekildiği gibi , BESOB'a da başkan adayı olmayacağını söyleyenlere hatırlatırım; Arif Tak, Erol Köse ve yönetiminin kooperatif seçimi kazanabilmek uğruna kapıdaki bekçiye kadar alakasız 50 kişiyi üye yapması nedeniyle çekilmemiş miydi adaylıktan...?

Ve de gelelim Tak'ın birlik adaylığı ile ilgili en enteresan ve de çarpıcı kulis söylentisine;

Yine rivayete göre Değerli Okur;

Başkan Tak, BESOB'a gelecek dönem de başkan seçilebilmek uğruna öylesine stratejik çalışıyormuş ki, kendisine rakip çıkabilecek bazı isimlerin karşısına,  kendi odalarının seçimlerinde başka aday kimlikler çıkartıyor ve olası rakiplerinin Oda başkanlıklarına seçilmemeleri için perde arkasında değişik bir seçim stratejisi dahi yürütüyormuş...!

Yani 'Kim demiş Arif Tak BESOB'a aday değil'  diye de Deme de dur şimdi...!

ARİF TAK'IN RAKİPLERİ KİMLER ?

Bu arada Başkan Tak'ın genel kurulunda karşısına çıkacak rakipleri de öğrendim ...!

Fahrettin Bilgit mesela potansiyel aday !

 Bilgit ilginçtir şu anda Arif Tak'ın yönetiminde olan bir isim ve Yenişehir birlik yönetiminden geliyor....!

Özkan İlhan; Muhtelif Oda Başkanı. Ne denli etkili olur bilmem ama ciddi bir seçim çalışması yürüttüğü kulağıma ilişen bilgiler arasında....!
Ve tabii ki Sebzeciler Meyveciler ve Benzerleri Odası'na 15 yıl aradan sonra yeniden seçilen ve geçmişte Federasyon Başkanlığı da yapan Mehmet Çakman!...

 21 oy farkla kazandığı seçim sonrası kendisini tebrik için aradığımda oldukça manidar bir cümle kurmuş ve incenden inceye net bir mesaj verip 'Tak, Tak, Tak 'Ben geldim Bak' diyerek, Birlik seçimlerinde Arif Tak'a karşı rakip olacağının sinyalini vermişti...

BAŞKAN TAK'TAN ÇARPICI AÇIKLAMA

Edindiğim bunca bilgi ve kulis üzerine Başkan Tak'ı aradım tabii ki. Hal hatır faslını geçtikten ve sağlığının da gayet iyi olduğunu öğrendikten sonra, direkt sordum kendisine;

-Arif Bey BESOB'a gelecek seçimde aday olmayacak mışsınız... Böyle yazar, söylerler. Doğru mudur?.

 Sorum üzerine bir hayli şaşırdığından olsa gerek önce malum suali bir kez daha tekrar etmemi istedi ve de yeniden sormam üzerine de,  net ifade ile 

-Ben mi aday olmayacak mışım? Diyerek tepkisini gizleyemedi Arif Başkan.

-Evet... diyerek devam ettim ve hemen akabinde de

-Peki aday mısınız? Diyerek final sorusunu ekledim.

Yanıtı aynen şöyleydi;

-Pınar Hanım daha yapılacak çok işlerimiz var. Gerçekleştirmek istediğim çok proje var. Henüz Çataltepe'de de muvaffak olmuş değiliz. Esnafımıza bu büyük proje kapsamında çok değerli bir arazi kazandırdık. Ancak önümüze akla hayale gelmeyecek engeller çıktı. Ancak bu projenin mimarı olarak söylüyorum; kararlıyım bu mücadelenin sonunda kazanan esnafımız olacak ve Çataltepe yaşama geçecek. Hukuki sürece başladığımızı da sizin aracılığınız ile kamuoyuna duyurmuş olayım. Yeni dönemde de görevime devam etmeyi düşünüyorum. Herhangi bir sağlık problemim de yok. Ben başladığım işi yarıda bırakmam. Aday olmayacağım yönünde söylentiler çıkaranları iyi niyetli bulmuyorum. Onlar 53 yıldır yapılan hizmetleri görmezden geliyorlar. Bana kulak verip, dinlesinler, beklesinler ve takip etmeye devam etsinler ....!

Şimdi bu cevap bir nevi adaylık açıklaması değil ise nedir ?   

Başkan Arif Tak bu cümleleriyle BESOB seçimlerinde aday olduğunu net ifade etmiş midir? 'Evet' etmiştir !

O zaman bu yazı vesilesiyle de ilgili rakiplere duyurulur;

Başkan Tak ne zaman aday olmaz ?

Söz konusu BESOB ise Allah sağlık verdiği sürece 'Hiçbir zaman...'!

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.