SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'nın o başkanlarını Türkiye örnek almalı..!

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2022 09:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 09:45

Yerelde mevcut konjonktürde aksiyonu yüksek siyaset arenasından yansıyan atmosferi şöyle bir düşündüm de değerli okur;

İktidarın Türkiye geneline dair yol haritasını çizerken bence mercek altına alması gereken tek bir merkez  ilçe vardır ve o ilçe de sadece ve sadece Osmangazi'dir...!

En başta 57 ilden büyük olması hasebiyle önemlidir  ve  kesinlikle siyaseten incelenmesi ivedi bir tablo yansıttığı aşikardır ...!

Yurdun dört bir yanında yerel boyutta kapalı devre siyasetin iyiden iyiye hakim olduğu dikkate alındığında ve de krizler, İnişler, çıkışlar, kaybedilen metropoller göz önünde bulundurulduğunda Bursa'nın kalbi Osmangazi'deki politik atmosferin özellikle ve de ısrarla  irdelenip, hatta ve hatta titizlikle gözlemlenmesi gerektiği kanısındayım...

Gelelim AK Parti için Osmangazi'nin neden son derece mühim bir tablo yansıttığına;

İktidar partisinin Osmangazi'de tamı tamına 3 dönemdir süren üstün bir başarı hikayesi var.

Ve bu başarının formülü de aslında çok net ortada;

Seçim olsun olmasın her daim birlik beraberlik içinde olan, sessiz sedasız üstün bir uyumla  çalışan, iki çalışkan ve de mütevazi başkanı var en büyük merkez ilçe Osmangazi'nin.

Malumunuz bilinen bir tablodur;

Hangi partiden olursa olsun Belediye başkanları ile teşkilatlarını yöneten il ya da ilçe başkanları pek anlaşamaz.... Hatta ve hatta perde arkasında belediye başkanları, il ya da ilçe başkanlarını ciddi rakipleri olarak görürler...

Ve fakat Osmangazi'de iki başkan arasındaki durum hiç de öyle bahsettiğim gibi değil.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve İlçe Başkanı Ufuk Cömez tam bir uyum içinde çalışıp örnek bir dayanışma sergiliyor ve sahada da sürekli birlikte hareket ediyorlar.

Yani aralarından su sızmıyor deyimi tam da onlar için geçerli ...!

Kuşkusuz ki iki başkan arasındaki bu yönetim uyumu da  Osmangazililere mega projeler ve insan odaklı yatırımlar olarak geri dönüyor.

Osmangazi'yi üç dönemdir ülke genelinde yankı uyandıran vizyon projeler üreterek yöneten Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile ilçe başkanlığının kapılarını her daim halka açan Başkan Ufuk Cömez'in birlikte sorunsuz sıkıntısız bir yönetim anlayışı ile hareket etmeleri başta seçim sonuçlarına yansıyor tabii ki...

Misal;

Son yerel seçime ilişkin Osmangazi'den yansıyan görüntüye bakıldığında AK Parti'nin  Yüzde 50, 57 oy oranıyla diğer partilere ciddi bir fark attığı ortada...!

 Hal böyle olunca da Osmangazi'nin tecrübeli iki başkanı, hem belediye yönetiminde hem de teşkilat idaresinde taraflı tarafsız herkes tarafından seviliyor ve takdir görüyor.

İlaveten yeri gelmişken aktarayım ;

Son yerel seçimlerde İktidar Partisinin kazandığı en büyük il Bursa'da, seçim sonuçlarında her daim belirleyici ilçe olan Osmangazi,  önceleri AK Parti kanadında tansiyonu yüksek siyasi atmosferi ile dikkat çekerdi...

Şimdilerde ise iki başkan arasındaki uyumlu diyaloglar ve dayanışmanın tabana da yansımasından kaynaklı tam tersi sükûnetin hakim olduğu, siyaseten gayet sakin bir yapıya büründü koskoca Osmangazi...

Yazının konusu Bursa'nın kalbi Osmangazi olunca nicedir cevaplarını merak ettiğim birkaç suali İlçe Başkanı Ufuk Cömez'e sordum;

İşte Başkan Cömez'in  o suallere verdiği net ve de samimi yanıtlar ;

 İktidar Partisi AK Parti'de Ufuk Cömez, üst üste  iki dönemdir ilçe başkanlığı görevini yürütebilmeyi ve de  iki kez ilçe başkanı seçilebilen tek isim olabilmeyi  hangi formülle başarmıştır?

Biz işimizi seviyoruz ve yılmadan yorulmadan aşkla yapıyoruz Pınar Hanım.7/24 Halkımızla iletişim halindeyiz. 2011'de Cihat Çini Başkanımız ile göreve başladık ve sene 2022 olmasına rağmen hala görevimizin başındayız. Osmangazi gibi devasa bir merkez ilçede disiplinli çalışmak, tabanın sesine kulak vermek önemli. Ve de Osmangazi Türkiye'nin sıkıştırılmış bir modeli aslında. Her seçim sonucunda  Osmangazi'deki oy oranlarına da bakıldığında Türkiye ortalamasına yakın bir oran çıkmakta .

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile siyasetteki genel tablonun aksine tam  uyum içinde çalışıyorsunuz... Bu uyumu nasıl yakaladınız Sn. Başkan?

Siyasette rekabet  elbette ki olacaktır. Ancak rekabet dediğiniz hizmette yarıştır. Bizim Belediye Başkanımızla veya yönetimimizle bir sorunumuz olsa, bu sıkıntı ilk önce bizi, sonra partiyi son olarak da Osmangazi'de yaşayan vatandaşımıza yansıyacaktır. Biz kavga için değil hizmet etmek için bu görevdeyiz. Osmangazi sıradan bir ilçe değil. 3 kıtaya ilim ve medeniyet götüren bir başkenttir ve  hizmet üretmenin güç olduğu Osmangazi'mizde Mustafa Başkanımız tam 3 dönemdir görevini başarıyla yürütmektedir.

Peki geçmişte siyasi çekişmelerin yoğun olduğu Osmangazi'nin AK Parti kanadında şimdilerde dikkat çeken bir sükunet hakim. Nedir bu tablonun sebebi?  

Görünenlerin tabi ki bir de mutfak tarafı var. Osmangazi 1 milyona yaklaşan nüfusuyla büyük bir kent. Vatandaşın sorunlarını çözebilmek için buradayız. 20 senelik bir parti olarak kurumsal kimliğimizle hizmetlerin aksamasına müsaade edemeyiz. Örneğin, pazar günü seçim olsa, hangi sandıkta hangi isimlerin görev yapacakları belli AK Parti Osmangazi'de. Aslında sakinliğimizin sebebi şu;  İşinizi yaptıktan sonra kavgaya zaman da kalmıyor. Hizmet üretilmeyen yerde dedikodu başlar. Mustafa Başkan bizim Kurucu İlçe Yöneticimiz. Milletvekilliği görevi de yaptı. Üç dönemdir ciddi bir tecrübe ile Osmangazi'yi yönetmesi de çok önemli.

AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı  saha çalışmalarında hangi yol haritası ile ilerliyor?

Bursa'da yaşayan 3 milyon vatandaşımızın hepsini seviyoruz. Tabii ki AK Parti'ye oy verenleri ayrı seviyoruz. AK Parti'de hiçbir yönetici vatandaşa sırtını dönemez veya vatandaşın algısında uzaklaşamaz. Bizden yardım isteyen hiçbir vatandaşa da 'AK Partili misin?' diye sormadık. Sorunlara çözüm aramak için 7/24 sahadayız.

Muhalefetin sürekli hale gelen erken seçim isteğine ne diyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bahçeli bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Cumhuriyet tarihimizde 1 senesini doldurmamış hükümetler olmuş. 20 yıl boyunca tarihi başarılara imza attık. Tarihi dönüşümler ve gelişimler yaşanmakta Türkiye'de. Özellikle iki yıldır dünya pandemi belası ile baş etmeye çalışırken ardından iklim krizi ve savaş gibi olumsuzluklar da dünyada başta sağlık ve ekonomi olmak üzere yaşamı durma noktasına getirdi. Küresel ekonominin global bir aktörü olan Türkiye'nin de bu olumsuzluklardan etkilenmemesi mümkün değildir. Hal böyleyken dahi Türkiye yerli ve milli savunma sistemleri, sağlık yatırımları, Bursa'da yaşama geçirilecek olan yerli otomobil TOGG ve 18 Mart'ta açılışı yapılacak olan iki kıtayı birleştiren Çanakkale Köprüsü gibi stratejik ve tarihi yatırımlara ara vermeden devam ediyor. Türkiye dünyanın içinden geçtiği  bu kriz ortamından da daha da güçlenerek çıkacaktır. Şu anda yaşanan ekonomik durgunluktan medet umup ellerini avuşturanların vatanseverliğini sorgulamak lazımdır. Zaten vatandaşımız da bu durumun farkındadır.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan  ve bir önceki dönemde birlikte çalıştığınız İl Eski Başkanı MKYK Üyesi Ayhan Salman ile ilgili neler söylersiniz?

 İl Başkanı ile İlçe Başkanı'nın görev tanımları farklıdır. Siz görevinizi yaptığınız sürece, sorun olmaz...Davut Bey başarılı bir Kendisiyle çalışmaktan da mutluyuz. Keza Ayhan Bey de hem çevresinde hem iş ortamında sevilen bir büyüğümüz.  Bursa'yı Ankara'da temsil etmesinde dolayı kıvanç duyuyoruz.

Değerli Okur; Başkan Ufuk Cömez'in sorumlu olduğu merkez ilçeye dair tespitlerinden de anlaşılacağı üzere AK Parti'nin Osmangazi'deki başarısının ve Başkan Mustafa Dündar ile uyumlu yönetimin formülü de belli; taraflı tarafsız her bir vatandaşa hizmet ilkesiyle çalışmak.

O vakit Başkan Cömez'in dediği gibi kargaşaya yahut iç çekişmelere zaten fırsat kalmıyor ve Osmangazi işte en başta bu sebepten ötürü AK Parti siyasetinde Türkiye'ye rol model oluyor.   

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.