SON DAKİKA
Hava Durumu

CHP'nin basınla, muhtarlar ve soydaşlarla derdi nedir? Bilen var ise söylesin!

Yazının Giriş Tarihi: 26.04.2022 13:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.04.2022 01:39

Çok net hatırlıyorum;

Benzer senaryolar geçtiğimiz yıllarda da tekrarlanmıştı.

Ve bu yıl da epey enteresan bir biçimde önceki senelerde yaşananların tıpa tıp aynısı, kısa süre önce temcit pilavı gibi yine ve yeniden gündeme getirilmeye çalışılınca  bu işin perde arkasında artık CHP İl Başkanı'nın olduğuna emin oldum. 

Konu nedir peki Değerli Okur ? Hemen anlatayım;

Takip etmiş iseniz bilirsiniz...

CHP'li Osmangazi Meclis üyesi Sefa Yılmaz son iki yıldır meclis konuşmalarında tanıtım için basına harcanan bütçeleri gündeme getirip ortalığı ayağa kaldırıyor.

Hemen ardından da el altından bir çoğu asla ve asla gerçeği yansıtmayan çokça abartılı, büyük ihtimalle örneğin x bir basın kuruluşuna ait farklı tarihlerin toplamlarını içeren  (geçtiğimiz yıl ile bu sene bütçelerinin hepsinin toplamı olsa gerek çünkü hesap bir türlü tutmuyor)  bir liste yayınlatılıyor.

Sorarım Ey Değerli Okur;

CHP'nin nerede ise her gün kapılarını aşındırdığı, ayakları üzerinde durmaya çalışan medya kuruluşları ve gazetecilerle derdi nedir?

Ekseriyetle ve de  şaşırtıcı bir biçimde biz gazetecilerle bir araya geldiğinde esip gürleyen, nutuklar atan CHP İl Başkanı İsmet Karaca'nın, malum meclis üyesi üzerinden medyaya ayar çekmeye çalışmasının sebebini bilen varsa açıklasın...!

Ve de en zor; aynı zamanda da cevabı en çok merak edilen sual;

Aynı CHP İl Başkanı ve meclis üyesi, Bursa'daki CHP'li belediyelerin tanıtım ve medya harcamalarına neden hiç ses çıkarmıyor ve de konu kendi partileri olduğu vakit niçin tek kelime etmiyor?

Hiçbir şekilde gerçeği yansıtmayan çarşaf çarşaf liste yayınlatıyorlar da yerel iktidarın medya bütçeleriyle ilgili... CHP'nin yerel yönetimde olduğu Belediyelerin basın harcamalarına niye gıdım laf etmiyorlar?

Çok merak ediyorum ve de yüksek sesle soruyorum neden şeffaf ve net değiller...!

Ve bu köşeden sesleniyorum Değerli Okur;

Sefa Yılmaz Bey ve İl Başkanı İsmet Karaca başta olmak üzere CHP'li meclis üyeleri,  kendi partilerinin yönetiminde olan belediyelerin de tanıtım ve medya harcamalarını tek tek, kalem kalem haydi açıklasınlar da görelim ...!

Bu açıklamayı sabırsızlıkla ve de büyük bir merakla bekliyorum.

Ama sadece açıklamakla kalmasınlar eğer herhangi bir basın kuruluşu ile ilgili en ufak bir afaki rakam var ise ortada çıksınlar sapına kadar da  eleştirsinler ..

He bi de unutmadan o listeyi de tüm basına dağıtsınlar biz de söz hiç bir yorumda bulunmadan olduğu gibi yayınlayalım.

Tüm bu saydıklarımı yapın da ne kadar dürüstsünüz görelim.

Medya kurumları ve gazetecileri ziyaret ederken mangalda kül bırakmayan, nutuklar atan CHP İl Başkanı ve meclis üyeleri bakalım konu kendi partileri olunca da aynı şekilde tavır alacaklar mı ? Bir bilelim bakalım.

Bakın İstanbul ve İzmir başta olmak üzere CHP'li büyükşehir belediyelerinin astronomik tanıtım ve medya harcamalarına değinmiyorum bile.

CHP Genel başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve Medyadan Sorumlu Baş danışman Tuncay Özkan acaba bu konu hakkında neler düşünüyor?

Ayakları üzerinde durmaya çalışan yerel medya kurumları ve gazetecileri açlığa mahkum etme girişimlerinde bulunan CHP İl Başkanı ve meclis üyesinin, kendi belediyelerinin yaptığı harcamalara neden görmezlikten geldiklerini kendilerine sual edip sorguluyorlar mı acaba?

CHP'NİN SOYDAŞLARLA SORUNU NEDİR ?

Yeri gelmişken Osmangazi Belediyesi'nin tanıtım ve medya harcamaları konusunda nutuklar atan CHP'li Sefa Yılmaz'ın, aynı meclis toplantısındaki konuşmasında hem dikkatimi hem de tepkimi çeken bir başka konudaki  açıklamasına da bir parantez açayım.

Malumunuz Bursa çok önemli bir balkan kenti.

Bulgaristan başta olmak üzere balkan soydaşlarının çok yoğun yaşadığı ve kültürlerini yansıttıkları Bursa, aynı zamanda iş hayatlarındaki yol haritalarını da önemli ölçüde şekillendirdikleri bir şehir. Kuşkusuz ki Balkanlarda yaşayan Türk ve Müslüman kardeşlerimize vefa borcumuz var. Onlar Ata yadigarı toprakların emaneti bizlere.

Şimdi gelelim Balkan soydaşlarımız ile ilgili asıl mevzuya;

CHP'li Sefa Yılmaz Osmangazi Belediyesi'nin çoğunluğu Bulgaristan olmak üzere Yunanistan, Bosna ve  Makedonyalı soydaşlar için verdiği iftar yemeğini ve gıda kolileri yardımını eleştiriyor.

Evet yanlış algılamadınız;

 İhtiyaç sahibi soydaşlara iftar veren Osmangazi Belediyesi'ni topa tutuyor  CHP'li aynı Meclis Üyesi..!

Sefa Yılmaz herhalde CHP 'li Bursa Milletvekili Dr. Yüksel Özkan'ın BALGÖÇ Eski Başkanı olduğunu herhalde unutmuş olacak.

Bu mevzuda da  adama sormazlar mı, bu perhiz bu ne lahana turşusu? Diye...!

Anımsayacaksınız; Daha birkaç hafta önce olaylı  eski CHP kongrelerini aratmayan boyutuyla BALGÖÇ Kongresi yapıldı. Daha doğrusu yapılamadı. CHP Kongrelerini aratmayan ifadesine özellikle yer verdim zira bunun nedeni gerginliği çıkaran, bağıran, çağıran bir başkan adayı ve yanındakilere bakıldığında ise  net CHP'li olduklarını görebilirsiniz.

Velhasıl  BALGÖÇ'te etkin olmak isteyen CHP'liler nedeniyle kongre iptal oldu.

Bir yanda soydaşlara ulaşmak ve  üzerlerinde tahakküm kurmak için bin bir dolapla BALGÖÇ Kongresi'ni  kavgalı tartışmalı CHP Kongrelerine çeviren CHP'liler...

Diğer yanda ise onlara destek olan ve iftar yemeği veren Osmangazi Belediyesi'ni topa tutan CHP'li Meclis Üyesi... Şaka gibisiniz vesselam.

Acaba Bulgaristan kökenli,  Balgöç Eski Genel Başkanı partinizin Milletvekili Dr. Yüksel Özkan'da bu hamleniz ile ilgili sizin gibi mi düşünüyor?

MUHTARLAR CHP'NİN TRAVMASI GALİBA

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan için "Muhtar Bile Olamazsın" diyen zihniyet travması sürüyor galiba...

Niçin bu yorumda bulunduğuma gelince;

İçişler Bakanlığı himayesinde terörle mücadelede tarih yazan Süleyman Soylu' nun da katıldığı doğudan gelen muhtarlarla özel bir buluşma gerçekleştirildi Bursa'da. Amaç, kültürel entegrasyonun sağlanması, moral, motivasyon  vs..bir çok neden. Osmangazi Belediyesi de Bakanlığın Bursa'da gerçekleştirdiği bu özel programın ev sahiplerinden bir tanesiydi. Vay arkadaş CHP'li Meclis Üyesi bunu da eleştirmiş. 

Takip edenlerin dikkatini çekmiştir;

Muhtarlar özlük hakları başta olmak üzere temsiliyet, yetki gibi konularda altın çağlarını yaşıyor.  Bir nevi belediye başkan yardımcısı, vali yardımcısı ve kaymakam gibiler...

 Hatta ve hatta Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek makamı Cumhur-u Reis tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlanıyorlar. Nedir sizin peki muhtarlara bu takıntılarınızın sebebi?.

Şöyle sorayım o zaman;

O muhtarları ziyaret ederken yüzünüz kızarmıyor mu hiç?

Tekrarlanan bu sürecin İl Başkanı'nın onayı ile olduğu kesin de acaba CHP'li milletvekilleri bu konuda neler düşünüyor ? 

Bu sualin yanıtı da hiç net değil maalesef.

Neden tepkisiz ve de sessizler?

 Bilen varsa beri gelsin ve de susmasın söylesin bi zahmet !

Özetle değerli okuyucu bu anlattıklarımın hepsi CHP'nin uzun yıllardır süregelen  'Muhalefet olsun da ne olursa, nasıl olursa olsun' anlayışının devamından başka bir şey değil..

Birileri zarar mı görmüş, aslı astarı olmayan iddialar mı ortaya atılmış, sonrasında  bu tip siyasi hamleler nedeniyle de kendi partileri mi zarar görmüş?  Hiç önemli değil.

Yazının sonunda müsaadenizle bir-iki soru daha yöneltmek istiyorum CHP İl Başkanı ve söz konusu meclis üyesine;

Ekonomik durgunluğun yoğunlukla hissedildiği mevcut konjonktürde, yüksek enflasyona ve de zamlara rağmen Bursa'da CHP'nin oylarının hangi sebeplerden ötürü sürekli yerinde saymakta olduğunun farkında değiller mi ?

Ve de bu tablonun sebebinin tam da kendilerinin olduğu bir kez dahi olsa  akıllarına geldi mi ?

Hiç sanmıyorum...

Aksini düşünen varsa detaylarıyla yazmaya hazırım...

Yeni yazıya değil kalın sağlıcakla...

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.