SON DAKİKA
Hava Durumu

Dev zirveye BTSO imzası ile Bursa damgası...!

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2022 19:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2022 07:13

Kıymetli atalarımızın yüzyıllar öncesinde söylediği odur ki;

Ve de kanımca da gerçekten anlamını buluyorsa, çok da yerinde söylenmiş bir atasözüdür;

'Marifet iltifata tabidir..!'

Ve fakat kimin için ve de niçin söylendiği mühimdir kuşkusuz!

İşte bu kıymetli atasözümüzden yola çıkarak lafı öyle uzun uzadıya dolandırmadan hemen 26 yıllık geçmişe sahip 'HOMETEX Ev Tekstili Fuarı'na getirmek isterim.

Bu sene ilk kez BTSO iştiraki KFA Fuarcılık 'Küresel Fuar Acentası ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) işbirliği ile gerçekleştirildi HOMETEX.

Fuar, tek kelimeyle 'Muhteşemdi...!'

Fransa, İtalya, Hindistan, Hollanda, Pakistan, İspanya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri ile başta olmak üzere 126 ülkeden potansiyel alıcıları ağırlayan 650'nin üzerinde firmanın katıldığı fuardan yansıyan tablo eksiksiz ve de deyim yerinde ise dört-dörtlük olunca uluslararası bu organizasyonun haklı gururunu en başta BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve ekibi yaşadı...

Ve de çok zor bir zirvenin altından üstün başarı ile kalkabilmenin mutluluğunu tüm Bursa'ya da yaşattı Başkan Burkay ve ekibi...

HOMETEKS REKOR KIRDI

Öncelikle belirteyim;

Bu yıl KFA Fuarcılık organizasyonu ile gerçekleşen fuar yurt dışı katılımlı ziyaretçi sayısı ile tam bir rekor kırdı;

11 salonda ve 200 bin metrekarelik alanda düzenlenen HOMETEX'te 237 Bursa firması da dikkat çeken ve ilgi odağı olan stantları ile yer aldı ve organizasyon sonunda çok mühim iş bağlantıları sağladılar.

Başkan Burkay fuarın açılışında yaptığı konuşmada 'Tarihi bir güne tanıklık edildiğine' işaret etti ki...

Organizasyon boyunca oluşan sinerjiye, ihracat odaklı kurulan bağlantıları ve katılımcı firma yetkililerinin yorumlarına bakıldığında da bu ifade gayet yerinde idi.

Misal;

Avrupa'da düzenlenen benzer fuarlara kıyasla da HOMETEX 2022, ölçütlerinin çok üzerinde bir atmosferdeydi.

Bu önemli anekdotu, ithalatçı ve ihracatçılar, üreticiler, perakendeciler, toptancılar, zincir mağazalar, tasarımcılar dekoratörler ve daha birçok meslek gurubu ile ziyaretçi akınına sahne olan organizasyonun sonunda, tekstil sektörüne sağlanan tam 1.5 milyar dolarlık katma değerden hareketle net bir biçimde aktarmak yerinde olur!

İlaveten yeri gelmişken bu yıl düzenlenen fuara 'Acaba pandemiden sonra tutar mı?' diyerek stantları ile katılmayıp temkinli yaklaşan ve zirveyi yerinde gözlemlemeyi tercih eden bütün sektör temsilcilerinin de fuardan yansıyan tabloya görünce ' Gelecek yıl mutlaka yer almak istiyoruz' düşüncesinde olduklarının da altını çizelim.

Bu arada tekstilin dev zirvesinin dünyaya örnek bir yansımayla gerçekleşmesini sağlayan Küresel Fuar Acentası KFA Fuarcılık, HOMETEX organizasyonunda tam 3 yıl boyunca organizatör kuruluş görevi üstlenecek. Ayrıca KFA'nın Türkiye'de 'Milli Katılım Organizasyonu' yapabilme yetki belgesini alan ikinci kuruluş olduğu bilgisini de paylaşalım.

Kanımca bu organizasyonla gayet açık bir şekilde görüldüğü üzere Değerli Okur;

'İşleyen demir ışıldıyor ve hiçbir başarı da tesadüf eseri oluşmuyor'

BTSO Başkanı İbrahim Burkay göreve geldiğinden bu yana 9 yıldır, her biri geleceği doğru okuyabilen, dinamik ve sinerjik kimliklerden oluşturduğu ekibiyle beraber, Bursa ekonomisinin çıtasını zirveye taşıyabilmek için var gücüyle çalışıyor.

Ve de her daim 'Kalkınma ve İhracat' vurgusu yapıyor Başkan Burkay!

İşte bu vurgu ile hayata geçirdiği projeler sayesinde son 9 yılda Bursa'nın ihracatçı sayısında yaklaşık 3 binin üzerinde artış var.

BTSO'nun fuarcılık şirketi KFA'nın dev HOMETEX Zirvesi de Başkan Burkay'ın bu vizyonu doğrultusunda tüm birimlerin hiçbir detayı gözden kaçırmadan tüm başarı kriterlerini dikkate alarak en ince unsurlara kadar düşünülmüş ciddi bir planlamaya imza atmasıyla gerçekleşebildi tabii ki...

Fuarda kendi standıyla da yer alan AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile AK Partili Bursa Milletvekillerinin çıkarma yapması da mühim bir gelişme idi kuşkusuz.

Başta Vali Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş olmak üzere kentin ileri gelen isimleri de sosyal medyalarında paylaştıkları mesajlarda Bursa'nın yaşadığı gururu ifade ederek HOMETEX'teki üstün başarı nedeniyle Başkan Burkay ve ekibini kutladılar.

İbrahim Burkay'a siyaseten gelen bu önemli destek de BTSO Başkanı'nın kısa süre önce Bursa'yı zirveye çıkarabilmek için yaptığı birlik beraberlik çağrısının büyük ölçüde karşılık bulduğu anlamına geliyor ki kanımca bu tablo son dönemde bu şehir adına gerçekleşen en güzel gelişmelerin başında geliyor!

Devamını dileyelim, bekleyelim görelim.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.